ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το σπέσιαλ Audi RS6 ξεπερνά τους 1.000 ίππους

Αυτό το σπέσιαλ Audi RS6 ξεπερνά τους 1.000 ίππους

Η γερμανική Wheelsandmore περιποιείται και ντοπάρει το κορυφαίο στέισον της Audi.

Του Γιάννη Σκουφή

Το RS6 της Audi είναι από εκείνα τα αυτοκίνητα που σε κάνουν να βλέπεις με άλλο μάτι τα στέισον. Κι αυτό γιατί συνδυάζει την εντυπωσιακή, μυώδη εμφάνιση με έναν bi-turbo V8 4.000 κυβικών, ο οποίος στη στάνταρ εκδοχή του αποδίδει 600 ίππους.

Κάπου εδώ αρχίζουν οι επεμβάσεις της Wheelsandmore, η οποία διαθέτει για το RS6 συνολικά 5 πακέτα αναβάθμισης, με έγκριση τύπου και πιστοποίηση από το TUV, που ξεκινούν από τους 725 ίππους, σε συνδυασμό και με κάποιες αισθητικές αναβαθμίσεις.

Αυτή η αύξηση της απόδοσης επιτυγχάνεται με τη νέα χαρτογράφηση της ECU, ενώ από κει και πέρα οι επεμβάσεις γίνονται πιο εκτεταμένες. Το αποκορύφωμα είναι το στάδιο των 1.010 ίππων που ονομάζεται RS6 C8 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαφορετικά turbo, νέα εξαγωγή, καινούργια ελατήρια και ζάντες 22 ιντσών.

Το κόστος της συγκεκριμένης μετατροπής ανέρχεται σε 49.900 ευρώ, όσο σχεδόν θα κοστίζει ένα καινούργιο S3 στη Γερμανία, ενώ οι επιδόσεις είναι επιπέδου καθαρόαιμων σούπερ σπορ μοντέλων, καθώς η τελική ξεπερνά τα 300 χλμ./ ώρα και το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άδεια ειδικού σκοπού: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι για την ετήσια άδεια