ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο σφυρί ο KITT του David Hasselhoff

Στο σφυρί ο KITT του David Hasselhoff
LIVEAUCTIONEERS

Αυτή η τροποποιημένη Pontiac του 1982 είναι ένας από τους γνήσιους ΚΤΤ και το προσωπικό αυτοκίνητου του Knight Rider!

Του Γιάννη Σκουφή

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για πωλήσεις της ειδικά τροποποιημένης Pontiac Firebird Trans Am, του πασίγνωστου ΚΙΤΤ. Μόνο που εδώ υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για το προσωπικό αυτοκίνητο του David Hasselhoff, του Michael Knight, του πρωταγωνιστή της σειράς «Ο Ιππότης της Ασφάλτου» που είχε συνεπάρει μικρούς και μεγάλους την δεκαετία του ‘80 μέσα από τη μικρή οθόνη.

Ο ΚΙΤΤ είναι ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου και σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να καταβάλλει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτό το ασύλληπτο νούμερο έχει φτάσει η τιμή του ΚΙΤΤ ξεκινώντας από μια τιμή που αρχικά είχε εκτιμηθεί από τις 175.000 έως τις 300.000 δολάρια.

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας έχουν μείνει έκπληκτοι, καθώς η υψηλότερη μέχρι στιγμής προσφορά έχει ξεπεράσει τις 980.000 δολάρια και είναι βέβαιο πως θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μιας και για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας απομένουν ακόμη περίπου δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Την αξία της δημοπρασίας ανεβάζει και πως τον ΚΙΤΤ θα τον παραδώσει ο ίδιος ο Hasselhoff, πιστοποιώντας την γνησιότητα αυτού του μοναδικού αυτοκινήτου που πλέον αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου. Εξίσου σημαντικό είναι πως ένα μέρος από τα έσοδα της πώλησης θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις.

Πηγή φωτογραφίας: LIVEAUCTIONEERS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.