ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα εξάτροχο Ford Bronco;

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα εξάτροχο Ford Bronco;

Το Bronco είναι το νέο best-seller της αμερικανικής αγοράς και αναπόφευκτα προκύπτουν διάφορες φαντεζί παραλλαγές του.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Ford φαίνεται πως έχει χτυπήσει μια νέα φλέβα χρυσού για την αγορά της Βορείου Αμερικής όπου επί σειρά ετών το δημοφιλέστερο μοντέλο είναι το αγροτικό F-150. Και αυτό επειδή η αναβίωση του Bronco κρίνεται ήδη πολύ πετυχημένη με το αμερικανικό SUV να έχει πολύ μεγάλη ζήτηση, ενώ κάποια στιγμή ελπίζουμε να το δούμε και στην Ευρώπη. Έστω και στην έκδοση Sport των 2.000 κυβικών του

Τώρα, σε μια αγορά που κυριαρχούν τα pick-up και τα μεγάλα SUV είναι λογικό να έχουν ήδη υπάρξει για το Bronco πακέτα βελτίωσης και αναβάθμισης. Φυσικά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις, καθώς πολλοί ζήλεψαν την δόξα της εξάτροχης Mercedes-AMG ή άλλων παρόμοιων μοντέλων, όπως το Goliath 6x6 της Hennessey.

Έτσι, η αμερικανική εταιρία βελτιώσεων Maxlider Brothers Customs ανακοίνωσε πως δέχεται παραγγελίες (πρώτες παραδόσεις στις αρχές του 2022) για την μετασκευή ενός Bronco με τρεις άξονες και έξι συνολικά τροχούς. Μάλιστα για να προκύψει το Bronco 6x6 και να μπει ο πρόσθετος άξονας απαιτείται μια βαριά μετατροπή, με το πλαίσιο και το αμάξωμα να αποκτούν μεγαλύτερο μήκος αλλά και απόσταση από το έδαφος.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μια εντελώς νέα πίσω ανάρτηση, αλλά και πολλές off-road προσθήκες όπως οι επεκτάσεις των φτερών πάνω από τους μεγάλους τροχούς με τα τρακτερωτά λάστιχα, οι προβολείς στην οροφή, η ειδική σχάρα, οι καινούργιοι προφυλακτήρες, ο γάντζος ρυμούλκησης κ.λπ. Και μαζί με άλλα πολλά η τελική τιμή που ζητά η Maxlider για να κατασκευάσει ένα Bronco 6x6 είναι πολλαπλάσια αυτής ενός στάνταρ Bronco. Πιο συγκεκριμένα, στις 399.000 δολάρια!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.