ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Hyundai κινείται επιθετικά με στόχο την Tesla!

Η Hyundai κινείται επιθετικά με στόχο την Tesla!

Η κορεατική εταιρία έχει ως στόχο να κυριαρχήσει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτοπίζοντας ακόμη και την -υπερτιμημένη θα μπορούσε να πει κανείς- Tesla.

Του Γιάννη Σκουφή

H Hyundai μαζί με την Kia επενδύουν συνεχώς στη ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας συνεχώς πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα. Η αρχή είχε γίνει με το εξαιρετικό Kona Electric, αλλά αυτό που έχει τραβήξει περισσότερο από όλα την προσοχή το τελευταίο διάστημα είναι το Ioniq 5.

Μάλιστα πρώτα τεστ που έχουν γίνει στο εξωτερικό -στην Ελλάδα το περιμένουμε το φθινόπωρο- οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές. Τόσο για το τεχνολογικό DNΑ του ηλεκτρικού SUV, όσο και για την πρωτότυπη ρετρό σχεδίαση που δίχως αμφιβολία το κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα EVs που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

Για του χρόνου η Hyundai έχει προγραμματίσει την προσθήκη ενός ακόμη ηλεκτρικού μοντέλου που και αυτό θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα E-GMP που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων. Πρόκειται για το Ioniq 6, ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα στοχεύει στο Tesla Model 3.

Και αν κρίνουμε από την σχεδιαστική τόλμη που διακρίνει τελευταία τους Κορεάτες, τότε μπορούμε να υποθέσουμε πως το Ioniq 6 θα ταράξει τα νερά καθώς θα υιοθετεί το ενδιαφέρον στυλ του πρωτότυπου Prophecy που είχε κάνει πέρυσι την εμφάνισή του. Σε ότι αφορά την επίσημη πρεμιέρα του προσδιορίζεται κάποια στιγμή το 2022, ενώ η αυτονομία του αναμένεται να φτάνει ακόμα και τα 700 χιλιόμετρα.

Πάντως η Hyundai δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς μετά το Ioniq 6 θα παρουσιάσει και ένα μεγαλύτερο SUV με την ονομασία Ioniq 7. Και λογικά από το 2023 θα δούμε το ονοματολόγιο να συμπληρώνεται με τα Ioniq 3 & 4, ενώ και από πλευράς Kia θα δούμε αντίστοιχα ελκυστικά ηλεκτρικά, ειδικότερα αν κρίνουμε και από το EV6.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Χτυπά ξανά το κουδούνι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια – Επιστροφή με όπλο τα self test