ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το RML Short Wheelbase είναι ένα πολύ όμορφο restomod

Το RML Short Wheelbase είναι ένα πολύ όμορφο restomod

Η μόδα με τα restomods και τις κατασκευές νέων αυτοκινήτων που βασίζονται σε κλασικά φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη απήχηση.

Του Γιάννη Σκουφή

Σε χώρες με μεγάλη αυτοκινητιστική κουλτούρα (όπως είναι η Βρετανία, η Γερμανία κ.α.) τα restomods αρέσουν πολύ και δεν είναι λίγοι όσοι πληρώνουν αδρά για να αποκτήσουν ένα. Και γιατί όχι, καθώς αυτοκίνητα όπως το RML Short Wheelbase αποτελούν αναμφίβολα πολύ δελεαστικές προτάσεις.

Για την περίσταση η βρετανική εταιρία RML Group δεν εμπνεύστηκε από κάποια Aston Martin ή κάποια Jaguar, αλλά όπως μπορείτε να δείτε από την εμβληματική Ferrari 250 GT SWB. Και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ελκυστικό με το κουπέ αμάξωμα να έχει ένα πολύ ισορροπημένο ανάγλυφο με ρετρό στοιχείο τους στρόγγυλους προβολείς, τους τροχούς με τις πολλές ακτίνες κ.α.

Όσο για το διάκοσμο είναι αυτό που λέμε πως χαίρεσαι… να τον χαζεύεις! Το ταμπά δέρμα ντύνει σχεδόν όλο το ταμπλό και την καμπίνα, ενώ οι λεπτομέρειες από νίκελ τονίζουν την βάση του επιλογέα ταχυτήτων με το χτένι, τα κυκλικά όργανα και τους διακόπτες στο μέσο, το πίνακα οργάνων αλλά και τους βραχίονες του τιμονιού.

Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V12 5.500 κυβικών και προέλευσης Ferrari. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ίδιο που κινούσε την 550 Maranello και αποδίδει 485 ίππους. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς. Η διαδικασία των 0-97 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 4,1 δεύτερα και γη τελική ταχύτητα φτάνει τα 297 χλμ./ώρα.

Η RML Group έχει ανακοινώσει πως έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει τα πρώτα Short Wheelbase και θα τα παραδώσει από τις αρχές του 2022. Το σύνολο θα περιοριστεί στα μόλις 30 αυτοκίνητα. Όσο για την τιμή, αφήστε το καλύτερα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τι υποστήριζε ο δολοφόνος πριν την ομολογία - Το οικόπεδο και η «χαρούμενη οικογένεια»