ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σαγκάη: To εργοστάσιο της Tesla ανοίγει ξανά αλλά οι εργάτες θα κοιμούνται στο πάτωμα

Σαγκάη: To εργοστάσιο της Tesla ανοίγει ξανά αλλά οι εργάτες θα κοιμούνται στο πάτωμα

Το Gigafactory της Tesla στη Σαγκάη θα επαναλειτουργήσει αλλά οι περίπου 8.000 εργαζόμενοι θα πρέπει να ζουν και να κοιμούνται μέσα στο εργοστάσιο!

Του Γιάννη Σκουφή

Ακούγεται πραγματικά απίστευτο αλλά μία ολόκληρη «κωμόπολη» από εργαζόμενους θα είναι υποχρεωμένη να ζει για αρκετές μέρες μέσα και γύρω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Tesla. Και αυτό επειδή τα πολύ αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του Covid-19 στη Σαγκάη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων παραμένουν πολύ αυστηρά.

Όπως πολλά άλλα εργοστάσια έτσι και αυτό της Tesla παραμένει κλειστό από τις 28 Μαρτίου, κυρίως όμως λόγω των δυσκολιών στην προμήθεια πρώτων υλών. Στις αρχές του μήνα έγιναν κάποιες απόπειρες επανεκκίνησης της γραμμής παραγωγής αλλά υπήρξαν πολλές επιπλοκές.

Πρόσφατα η Tesla ανακοίνωσε πως τελικά λύθηκε το θέμα του αποθεματικού των πρώτων υλών και πως ξεκίνησε και πάλι η παραγωγή αυτοκινήτων. Ωστόσο, επειδή οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να κοιμούνται στις εγκαταστάσεις η αμερικάνικη εταιρεία τους παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή υπνόσακους, στρώματα και μέσα ψυχαγωγίας για τον ελεύθερο τους χρόνο.

Υποχρεωτικά θα είναι τα rapid test και οι θερμομετρήσεις τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ενώ ανάλογα αρκετοί χώροι έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια και ντους. Για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ημερησίως περίπου 58 ευρώ και αυτό μέχρι την Πρωτομαγιά όταν και αναμένεται να χαλαρώσει το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στη Σαγκάη.