ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H BMW φέρνει το gaming στα αυτοκίνητά της

H BMW φέρνει το gaming στα αυτοκίνητά της

Η AirConsole και το BMW Group ανακοίνωσαν μια συνεργασία που εισάγει το gaming στα νέας γενιάς μοντέλα του γερμανικού ομίλου.

Του Γιάννη Σκουφή

Το αυτοκίνητο είναι ένα προϊόν που αναβαθμίζεται συνεχώς με νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Ειδικότερα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έχουν δημιουργηθεί και νέες ανάγκες όπως για παράδειγμα ο ελεύθερος χρόνος που υπάρχει κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Μία από τις πρώτες εταιρίες που επιδίωξαν να βρουν μια λύση σε αυτό το θέμα ήταν η Tesla εισάγοντας στο σύστημα infotainment την δυνατότητα θέασης στην πλατφόρμα Netflix ή ακόμη και την ψυχαγωγία με παιχνίδια. Την ίδια λύση φαίνεται να ασπάζονται και άλλες εταιρείες με πιο πρόσφατο παράδειγμα την BMW.

Η οποία ανακοίνωσε την δική της πλατφόρμα gaming, την AirConsole που συνδυάζεται ιδανικά με την κυρτή οθόνη προσφέροντάς μία μεγάλη λίστα με παιχνίδια που υποστηρίζουν απομακρυσμένες over-the-air αναβαθμίσεις και πλήρη έλεγχο από smartphone.

Το smartphone χρησιμεύει ως χειριστήριο και πρακτικά τον ρόλο της κονσόλας και της οθόνης τον έχει το σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου. Η σύνδεση μεταξύ του smartphone και του αυτοκινήτου είναι πολύ εύκολη μέσω ενός κωδικού QR και το μόνο που έχουν να κάνουν στη συνέχεια οι επιβάτες είναι να απολαύσουν το παιχνίδι όπως από τον καναπέ του σπιτιού τους.