ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται ένα πολύ σπάνιο μονοθέσιο του Schumacher

Πωλείται ένα πολύ σπάνιο μονοθέσιο του Schumacher

Πρόκειται για την Ferrari F1-2000 με την οποία ο Γερμανός κατέκτησε το πρώτο από τα πέντε σερί πρωταθλήματά του, ενώ συνολικά έχει επτά.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Michael Schumacher μπορεί να είναι ένας από τους πιο άτυχους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά το άστρο του δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Ταυτόχρονα οτιδήποτε σχετίζεται μαζί του έχει αφενός αποτελεί είδηση και αφετέρου αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Όπως για παράδειγμα το μονοθέσιο που θα δημοπρατηθεί από την RM Sotheby’s στις αρχές Απριλίου.

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο το 2000 ο Schumacher κυριάρχησε απόλυτα σε όλη τη σαιζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα οδηγών έχοντας διαφορά 19 βαθμών από τον Mika Hakkinen. Από τους 13 αγώνες που τερμάτισε, ο Γερμανός μόνο μία φορά απουσίασε από το βάθρο, τερματίζοντας στην 5η θέση στην Ισπανία. Και σε εννέα από αυτούς τους αγώνες, ήταν στο υψηλότερο σκαλί.

Συνολικά, η F1-2000 κέρδισε 10 από τους 17 αγώνες σε όλη τη σαιζόν, καθώς και 10 pole position και 5 ταχύτερους γύρους, ενώ με αυτή των φωτογραφιών μας, που έχει τον αριθμό πλαισίου 198, ο Schumacher πήρε την pole position τόσο στο Μονακό όσο και στην Ισπανία, καθώς και τη νίκη στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας.

Η F1-2000 κινείται από έναν V10 με χωρητικότητα 3.000 κυβικών, που είναι ίσως η καλύτερη διάταξη κινητήρα που έχει υπάρξει ποτέ στην Formula 1. Στην F1-2000, ανεβάζει στροφές πάνω από τις 17.000 σ.α.λ. και αποδίδει περισσότερους από 800 ίππους.

Το ίδιο μονοθέσιο είχε πωληθεί το 2014 για 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η αγορά των συλλεκτικών τετράτροχων έχει εκτοξευθεί, μιας και ένα μονοθέσιο του Schumi και πάλι από τη σαιζόν 2003 είχε πιάσει πριν από λίγους μήνες πάνω από 15,8 εκατομμύρια. Κάπου αρκετά ψηλότερα αναμένεται να φτάσει η F1-2000.