ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια είναι τα κριτήρια μιας γυναίκας για το αυτοκίνητο;

Ποια είναι τα κριτήρια μιας γυναίκας για το αυτοκίνητο;

Τα συμπεράσματα μίας έρευνας που δείχνει τις προτεραιότητες μίας γυναίκας στην επιλογή ενός αυτοκινήτου έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Του Γιάννη Σκουφή

Τι μπορεί να θέλουν οι γυναίκες από ένα αυτοκίνητο; Μία ερώτηση που τρομάζει κάθε άνδρα που προφανώς δίνει σημασία σε πολλά άλλα στοιχεία πέρα από το σχεδιασμό και τους χώρους.

Στοιχεία, όπως είναι η ιπποδύναμη, οι επιδόσεις, τα δυναμικά χαρακτηριστικά και άλλα πολλά που ενδεχομένως μία γυναίκα να μην τα λαμβάνει και τόσο πολύ υπόψη της.

Μία έρευνα που έγινε σε διεθνές επίπεδο από μία νοτιοαφρικανική ασφαλιστική μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής WWCOTY -που αναδεικνύει το καλύτερο «γυναικείο» αυτοκίνητο της χρονιάς παγκοσμίως- έδειξε πως το κύριο μέλημα των γυναικών είναι τα επίπεδα ασφάλειας.

H έρευνα έγινε από κάθε μέλος της επιτροπής για τη χώρα του. Για παράδειγμα, η εκπρόσωπος της Σερβίας συγκέντρωσε τις απαντήσεις από 14.000 γυναίκες και τα συμπέρασμα αφορούσε τη θέση οδήγησης και την ασφάλεια που αισθάνονται σε ψηλά αυτοκίνητα, όπως είναι τα SUV.

Επίσης, βρίσκουν πολύ χρήσιμα τα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης και τις κάμερες, όπως και αυτό του ελέγχου τυφλού σημείο από τους εξωτερικούς καθρέπτες.

Άλλες εκπρόσωποι, άλλες χώρες επισημαίνουν πως ο σχεδιασμός είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες, όπως και οι χώροι για τα παιδιά. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία στην ιπποδύναμη. Ποιος ξέρει, μπορεί να τις επηρεάζει και η καταπίεση από τους άντρες τους που καθορίζει την καθημερινότητά τους.