ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σχεδόν έτοιμο το πιο γρήγορο Hyundai όλων των εποχών (video)

Σχεδόν έτοιμο το πιο γρήγορο Hyundai όλων των εποχών (video)

O χρόνος μετρά αντίστροφα για το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ με τα σήματα της Hyundai.

Του Γιάννη Σκουφή

Το ισχυρότερο Hyundai όλων των εποχών θα είναι ηλεκτρικό. Θα είναι η κορυφαία έκδοση του Ioniq 5 και θα ανήκει στη γκάμα των σπορ μοντέλων με τον κωδικό «Ν».

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε το Ioniq 5 να κινείται πέρα από το όριο και να πλαγιολισθαίνει κάπου στην Σουηδία. Τα πλάνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν στο σενάριο μπαίνει και το αγωνιστικό i20 Rally που συμμετέχει στο WRC.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το Ioniq 5 N θα χρησιμοποιεί την ίδια διάταξη που έχει και το Kia EV6 GT. Θα υπάρχει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα δημιουργώντας μία «καλωδιακή» και έξυπνη τετρακίνηση με την συνολική ισχύ να φτάνει περίπου τους 600 ίππους.

Το Ioniq 5 N θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024. Πραγματικά, πρόκειται για κάτι το εντυπωσιακό για την κορεατική εταιρεία που μέσα σε δύο δεκαετίες έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα. Από το ταπεινό Atos του 2000 μέχρι το εκκωφαντικό ηλεκτρικό crossover των 600 ίππων…