ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα τρόπαια που έχουμε δει στη Φόρμουλα 1

Αυτό είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα τρόπαια που έχουμε δει στη Φόρμουλα 1

Στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας που έγινε την περασμένη Κυριακή ο Verstappen και όσοι ανέβηκαν στο βάθρο σήκωσαν ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπαιο.

Του Γιάννη Σκουφή

Στον μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1, αποτελεί μακρόχρονη παράδοση να βλέπεις τον νικητή του αγώνα να επισφραγίζει τον θρίαμβό του στο βάθρο δίνοντας ένα φιλί στο τρόπαιο του.

Στην περίπτωση του ιαπωνικού GP, τον Verstappen τον περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη όταν παρέλαβε το δικό του τρόπαιό. Και αυτό επειδή κάθε φορά που το φιλούσε αυτό άλλαζε χρώματα και φωτιζόταν στα χρώματα της εθνικής του σημαίας!

Οι Lenovo και Pininfarina, οι δημιουργοί των τροπαίων που δόθηκαν στους νικητές στον πρόσφατο αγώνα στη πίστα της Suzuka, αποφάσισαν να σχεδιάσουν αυτό το πρωτότυπο τρόπαιο που φωτίζεται όταν το φιλήσουν.

Ο σχεδιασμός του εμπνεύστηκε από την εισαγωγή του αέρα στην κορυφή ενός μονοθεσίου, ενώ ενσωματώθηκε ένας πολύχρωμος φωτισμός που αλλάζει οπτικά την όψη του βραβείου. Επιπλέον, έχει έναν φωτεινό λευκό κύκλο στο κέντρο του με τις λέξεις «Kiss me».

Όταν το φίλησε ο Max Verstappen το τρόπαιο «άναψε» στις κόκκινες, λευκές και μπλε αποχρώσεις της ολλανδικής σημαίας. Ποια είναι τα χρώματα που θα είχε το τρόπαιο αν ο νικητής ήταν άλλος;

Σύμφωνα με τη Lenovo το τρόπαιο είχε τη δυνατότητα να αναπαράγει άλλα χρώματα της σημαίας ανάλογα με το μοναδικό αποτύπωμα των χειλιών του οδηγού την ώρα που το φιλάει. Πάντως, όσο εντυπωσιακή και αν ακούγεται αυτή η λειτουργία, υπάρχει και ο πιο εύκολος τρόπος της ενημέρωσης του τρόπαιου για τον οδηγό που πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού.

Τέλος, να πούμε πως το ίδιας τεχνολογίας τρόπαιο θα χρησιμοποιηθεί για το βραβείο που θα απονεμηθεί στον νικητή του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Όστιν, στις 22 Οκτωβρίου.