ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Mercedes CLK GTR Roadster είναι πολύ σπάνια και πολύ ακριβή

Αυτή η Mercedes CLK GTR Roadster είναι πολύ σπάνια και πολύ ακριβή

Οι δημοπρασίες σπάνιων σπορ αυτοκινήτων βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Του Γιάννη Σκουφή

Στη δημοπρασία που έγινε πρόσφατα στο Λας Βέγκας και λίγο πριν ξεκινήσει το πρώτο Γκραν Πρι στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, στο οποίο τη νίκη πήρε ο Verstappen, αυτή η Mercedes CLK GTR Roadster πωλήθηκε έναντι 10.235.000 δολαρίων.

Πρόκειται για μια από τις έξι CLK GTR Roadster που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Η συγκεκριμένη ολοκληρώθηκε το 2002 και αποτίνει φόρο τιμής στο αγωνιστικό που κατασκεύασε η Mercedes στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 για το πρωτάθλημα GT.

Προέκυψε από το προαπαιτούμενο της παραγωγής 25 μονάδων προκειμένου το αγωνιστικό να πάρει την ομολογκασιόν. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 28 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο πρωτοτύπων. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι από όλα αυτά μόνο τα έξι είναι roadster.

Αυτό των φωτογραφιών μας είναι το τρίτο στη σειρά με αριθμό πλαισίου 000034 και έχει διανύσει μόλις 170 χιλιόμετρα από την πρώτη του άδεια κυκλοφορίας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στις ΗΠΑ πωλήθηκε λίγα χρόνια μετά την παραγωγή του με μόλις 24 χιλιόμετρα. Τα επόμενο 108 διανύθηκαν το 2013 όταν το αυτοκίνητο άλλαξε ιδιοκτήτη.

Προφανώς όλοι τους το διατήρησαν σε άριστη κατάσταση όπως και τον V12 των 6.900 κυβικών που αποδίδει 622 ίππους στους πίσω τροχούς. Άλλωστε μιλάμε για μία πολύ σπάνια κατασκευή η οποία με τον καιρό λογικά θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία.