ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mazda: Η Mazda Ευρώπης στην Ελλάδα

Mazda: Η Mazda Ευρώπης στην Ελλάδα

H Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης επεκτείνει (διερευνητικά) τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα κρατώντας ενεργό το δίκτυο αντιπροσώπων και συνεργείων (αρχικά) ενώ δεν αποκλείεται να περάσει και στην εισαγωγή και διάθεση αυτοκινήτων.

Οι συνεργάτες και οι πελάτες της Mazda στην Ελλάδα θα μπορούν να προμηθεύονται γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ από το κέντρο διανομής της Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας.

Με αυτή την κίνηση, η Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης διευρύνει το δίκτυο που διευθύνει από την έδρα της στο Κλάγκενφουρτ, σε συνολικά 18 χώρες με 519 αντιπροσώπους και σημεία εξυπηρέτησης.

Μέχρι σήμερα, τη διαχείριση της ελληνικής αγοράς για λογαριασμό της Mazda είχε αναλάβει ένας ανεξάρτητος εισαγωγέας. Μετά την αποχώρησή του από την αγορά, η Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναλαμβάνει την εισαγωγή γνήσιων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό, έχουν δημιουργηθεί νέες συνεργασίες με συνολικά 12 Έλληνες επισκευαστές, οι οποίοι ήταν στο παρελθόν συνεργάτες της Mazda και επομένως διαθέτουν όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και πληρούν τα ποιοτικά πρότυπα της εταιρίας.

Σαν αποτέλεσμα, η Mazda είναι σε θέση να εγγυηθεί στους 100,000 ιδιοκτήτες οχημάτων Mazda στην Ελλάδα οτι η συνεπής εξυπηρέτηση, η συντήρηση, η επισκευή και οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά την εγγύηση του αυτοκινήτου τους, βρίσκονται σε ασφαλή χέρια. Οι 12 συνεργάτες της Mazda θα προμηθεύονται μέσω φορτηγών και πλοίων τα γνήσια ανταλλακτικά κατευθείαν από την αποθήκη και το κέντρο διανομής στο Κλάγκενφουρτ.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για εμάς», εξηγεί ο Heimo Egger, Διευθυντής Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Το πρώτο βήμα είναι να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός νέου δικτύου εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Mazda. Η πώληση νέων αυτοκινήτων είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει αργότερα».

Η Mazda θεωρεί πως υπάρχουν πολύ αξιόλογες προοπτικές στην αγορά των αυτοκινήτων στην Αυστρία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από το Κλάγκενφουρτ, η Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπολογίζει στην επόμενη πενταετία αύξηση εσόδων κατά 55 % σε 2,3 δις ευρώ και αύξηση πωλήσεων κατά 30 % σε 111.000 αυτοκίνητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο συμβεβλημένων επισκευαστών Mazda, μπορείτε να βρείτε στο www.mazda-gr.com

Σχετικά με την εταιρεία:

Η Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι μια επιχειρηματική μονάδα της Mazda Austria GmbH (νομικό πρόσωπο). Από την πόλη Κλάγκενφουρτ στη νότια Αυστρία, ο οργανισμός προμηθεύει με αυτοκίνητα και ανταλλακτικά συνολικά 519 αντιπροσώπους σε 18 χώρες (Αυστρία, Ιταλία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, ΠΓΔΜ (FYROM), Μολδαβία, Αλβανία, Τουρκία και Ελλάδα). To προηγούμενο έτος, πωλήθηκαν συνολικά 16.750 νέα αυτοκίνητα Mazda, ενώ κατά το οικονομικό έτος 2013 - 2014, τα έσοδα ανήλθαν σε 368,5 εκ ευρώ. Με 99 υπαλλήλους η Mazda Αυστρίας, συμπεριλαμβανομένης και της Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι θυγατρική της Mazda Corporation, που έχει την έδρα της στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Διαβάστε επίσης: Mazda MX-5: Χωρίς ελληνική αντιπροσωπεία αλλά με νέο Miata

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων