ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Έναρξη αραγωγής για τον High-tech Diesel

Opel: Έναρξη αραγωγής για τον High-tech Diesel

Νέος κινητήρας, ο οποίος πληροί τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6 θα κατασκευάζεται στο Kaiserslautern και θα χρησιμοποιείται στα Insignia και Zafira.

Το εργοστάσιο της Opel στο Kaiserslautern γιορτάζει την άφιξη ενός νέου κινητήρα. Στο ξεκίνημα της παραγωγής του νέου 2.0 diesel παρευρέθηκαν ο Jim DeLuca, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Παραγωγής της GM, και ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales του Opel Group. Ο υπερσύγχρονος κινητήρας πληροί από τώρα τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Ο high-tech diesel, που αποδίδει 170 ίππους και εντυπωσιακή ροπή 400 Nm θα διατίθεται για τα Opel Insignia και Zafira Tourer. Ωστόσο, ο νέος 2.0 CDTI δεν εντυπωσιάζει μόνο με την ισχύ και τη ροπή του αλλά και με την αισθητή μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων. Τα επίπεδα θορύβων και κραδασμών μειώθηκαν με αποτέλεσμα μία πολιτισμένη και ομαλή λειτουργία, πρωτοφανή για την κατηγορία. Ο νέος diesel είναι πέντε decibel πιο αθόρυβος από τους προκατόχους του στο ρελαντί.

Επομένως, ο 2.0 CDTI πληροί όλες τις σημαντικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου κινητήρα και θα αυξήσει της απήχηση της diesel γκάμας της Opel. Αυτό σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας γενιάς μεγάλων diesel, που θα εξελιχθούν από τους μηχανικούς στο Τορίνο και το Ρίσελσχάιμ με την υποστήριξη και της ομάδας Β. Αμερικής.

«Η συμβολή του εργοστασίου του Kaiserslautern είναι πολύτιμη στην επέλαση κινητήρων της Opel αφού κατασκευάζει το νεότερο μέλος της οικογένειας δίλιτρων diesel. Είμαστε περήφανοι που αποφασίσαμε την παραγωγή αυτού του high-tech κινητήρα. Η έμπειρη ομάδα θα υλοποιήσει την αποστολή της διασφαλίζοντας τη γνώριμη υψηλή ποιότητα» δήλωσε ο Peter Winternheimer, προσωρινός διευθυντής εργοστασίου του Opel Kaiserslautern.

Το εργοστάσιο του Kaiserslautern, που είναι γνωστό σαν κέντρο υψηλής τεχνογνωσίας στους τομείς των κινητήρων αλλά και των εξαρτημάτων αμαξώματος και πλαισίου, έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή κινητήριων συνόλων. Από το 1980, πάνω από εννέα εκατομμύρια κινητήρες έχουν κατασκευαστεί στο Kaiserslautern. Κινητήρες diesel κατασκευάζονται εδώ από το 1982. Το 1996 δημιουργήθηκε μια νέα μονάδα παραγωγής κινητήρων diesel και η αυξήθηκε η δυναμικότητα.

Η Opel πρόσφατα ανακοίνωσε περαιτέρω επενδύσεις για την παραγωγή μιας νέας οικογένειας κινητήρων και κιβωτίων που θα κατασκευάζονται στο Kaiserslautern και σε άλλα εργοστάσια.

Σχετικές ειδήσεις