ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo: Σε άνοδο στην Ελλάδα και το 2015

Volvo: Σε άνοδο στην Ελλάδα και το 2015

Αύξηση 16% για τη Volvo στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η σουηδική μάρκα κατέγραψε 463 ταξινομήσεις έναντι 399 πέρυσι με τα V40 και V40 Cross Country πρώτα σε πωλήσεις στη δημοφιλή κατηγορία των premium πεντάθυρων χάτσμπακ.

Η ανοδική πορεία της Volvo στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίστηκε αμείωτη και το πρώτο τρίμηνο του 2015! Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, η Σουηδική μάρκα σημείωσε αύξηση 16%, τη στιγμή που η αγορά συνολικά κινήθηκε στο +4%. Οι ταξινομήσεις της Volvo για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου έφτασαν τις 463, έναντι 399 πέρυσι. Αυτό μεταφράζεται σε μερίδιο αγοράς 2,7% για τη Volvo, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ η μάρκα στην Ελλάδα!

Εντυπωσιακή στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ήταν η πορεία των V40 και V40 Cross Country, των μικρομεσαίων χάτσμπακ της Volvo. Με 346 ταξινομήσεις συνολικά, βρέθηκαν στην πρώτη θέση ανάμεσα στον premium ανταγωνισμό. Κατ' αυτόν τον τρόπο συνέχισαν την πολύ θετική εμπορική τους παρουσία στην Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την πρώτη στιγμή του λανσαρίσματός τους!

Αντίστοιχα εξαιρετική στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ήταν και η επίδοση των S60 και V60, των μεσαίων σεντάν και sport wagon αντίστοιχα της Volvo. Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική CD κατηγορία, τα S60/V60 βρέθηκαν επίσης στην πρώτη θέση ανάμεσα στα premium, με 92 συνολικά ταξινομήσεις.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η D4 έκδοση των S60/V60 με τους νέους Drive-E δίλιτρους κινητήρες και αυτόματο κιβώτιο 8-σχέσεων, βρέθηκε στην πρώτη θέση όχι μόνο ανάμεσα στα premium αλλά στο συνολικό ανταγωνισμό γενικότερα, υπερσκελίζοντας ακόμα και μάρκες που παραδοσιακά σημειώνουν σημαντικές ταξινομήσεις στο συγκεκριμένο επίπεδο κυβισμού της κατηγορίας, με οχήματα με επαγγελματική άδεια (ταξί κλπ.)