ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Red Bull X-Fighters Αθήνα: Συγκλονιστικό θέαμα (Photos)

Red Bull X-Fighters Αθήνα: Συγκλονιστικό θέαμα (Photos)

Ένας από τους επικότερους αγώνες Red Bull X-Fighters, θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 12 Ιουνίου, μέσα στο εντυπωσιακό σκηνικό του Λατομείου Μαρμάρου Διονύσου στην Πεντέλη.

Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του Red Bull X-Fighters στην Ελλάδα υπόσχεται να είναι κι ένας από τους εντυπωσιακότερους που έχουν γίνει ποτέ. Μέσα στο φαντασμαγορικό σκηνικό που θέτει το Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου, το οποίο διαχειρίζεται η Dionyssomarble, σε έναν τόπο που από την αρχαιότητα προσφέρει μάρμαρο σε μοναδικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα όπως η Ακρόπολη, θα φιλοξενηθεί η μεγαλύτερη και πιο απαιτητική πίστα του World Tour του 2015.

Στη δεύτερη κατά σειρά στάση του φετινού πρωταθλήματος, θα αγωνιστούν δώδεκα από τους καλύτερους αναβάτες FMX στον κόσμο, με οκτώ από αυτούς να έχουν ήδη στο ενεργητικό τους νίκη στο Red Bull X-Fighters και όλους να μάχονται για τους πολύτιμους βαθμούς. Η τριάδα των νικητών του πρώτου αγώνα στην Πόλη του Μεξικού με το νικητή έκπληξη Clinton Moore από την Αυστραλία, τον Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία) και τον Γάλλο Tom Pagès, θα έχει δύσκολη δουλειά απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Josh Sheehan (Αυστραλία), μαζί με τον Taka Higashino (Ιαπωνία), θα κάνουν το ντεμπούτο τους για το 2015 στην Αθήνα, παλεύοντας να ανακτήσουν τους χαμένους βαθμούς.


Μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό σε έναν Sold Out αγώνα ήδη δύο εβδομάδες νωρίτερα, οι καλύτεροι αναβάτες FMX στον κόσμο θα πιέζουν στα όριά τους με τρικ που αψηφούν την βαρύτητα και άλματα σε απόσταση 30 μέτρων και σε ύψος 15 μέτρων, στον αγώνα που όλοι περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία για το 2015.

Η πίστα, για την οποία χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες μέχρι να χτιστεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα του Λατομείου ύψους έως και εφτά μέτρων το καθένα, θα αποτελέσει μία από τις πλέον εντυπωσιακές διαδρομές στην ιστορία του θεσμού, με τους αναβάτες να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές και διαφορετικές γραμμές. Η πίστα της Αθήνας θέτει το ρεκόρ, διαθέτοντας τρεις ράμπες Kicker, τρεις ράμπες Super Kicker, δύο χωμάτινες ράμπες και τρία Quarter Pipes. Χρειάστηκαν σχεδόν 12,500 κυβικά χώματος για να χτιστεί η διαδρομή του αγώνα μέσα στο Λατομείο, σε ένα βάθρο πλάτους 350 μέτρων επί 230 μέτρα και βάθους 80 μέτρων.

Το φετινό πρωτάθλημα του Red Bull X-Fighters έχει πέντε στάσεις στο σύνολό του, με την πρώτη να έχει ήδη λάβει χώρα στην Πόλη του Μεξικού, την συνέχεια να δίνεται στην Αθήνα, το πρωτάθλημα να μεταφέρεται κατόπιν στην Μαδρίτη (Ισπανία) στις 10 Ιουλίου, να συνεχίζεται στην Πρετόρια (Νότια Αφρική) στις 12 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 30 Οκτωβρίου.

Λίστα Αναβατών Red Bull X-Fighters Αθήνας, Ελλάδα 2015

1. Clinton Moore (AUS)
2. Levi Sherwood (NZL)
3. Tom Pages (FRA)
4. Dany Torres (ESP)
5. Remi Bizouard (FRA)
6. Adam Jones (USA)
7. Javier Villegas (CHI)
8. Josh Sheehan (AUS)
9. Taka Higashino (JPN)
10. Rob Adelberg (AUS)
11. David Rinaldo (FRA)
12. Θ.Α.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και από το Novasports 1 HD, αλλά και από το Red Bull TV, όπως επίσης θα υπάρξει live streaming στο www.redbullxfighters.com. Ο αγώνας είναι sold out για αυτό οι τελευταίοι τυχεροί μπορούν να εξασφαλίσουν διπλά εισιτήρια μέσα από το Red Bull X-Fighters Quiz. Επίσης ένα κινητό συνεργείο μεταξοτυπίας του CU φτιάχνει τα συλλεκτικά Red Bull X-Fighters t-shirts που θα τυπώνει και θα μοιράζει δωρεάν τη μέρα του αγώνα, τον οποίο η ΕΚΟ και η υψηλών επιδόσεων ΕΚΟ RACING 100 έχει αναλάβει να τροφοδοτήσει, ζωντανεύοντας το πάθος μας για οδήγηση.

Σχετικές ειδήσεις