Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το απόλυτο pit stop από τη Red Bull στη… στρατόσφαιρα!

Newsbomb

Η ομάδα της Red Bull Racing είναι η πιο γρήγορη στα pit stops στη Φόρμουλα 1 και χρησιμοποιεί ακόμα και συνθήκες μηδενικής βαρύτητας για να το πετύχει.

Του Γιάννη Σκουφή

Είτε πρόκειται για αλλαγή ελαστικών, είτε για οτιδήποτε άλλο ένα γρήγορο pit stop μπορεί να κρίνει την έκβαση του αγώνα για κάθε πιλότο της Φόρμουλα 1. Τα πάντα και οι πάντες πρέπει να λειτουργήσουν απόλυτα συντονισμένα και το κυριότερο γρήγορα. Πολύ γρήγορα.

Χαρακτηριστικό ήταν πως στο προηγούμενο Γκραν Πρι στη Βραζιλία η ομάδα των μηχανικών του Max Verstappen κατάφερε να του αλλάξει λάστιχα στον ασύλληπτο χρόνο των 1,82 δευτερολέπτων! Και δεν τους πήρε πάνω από μια εβδομάδα για να αποφασίσουν πως αυτό δεν τους ικανοποιεί. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν κάτι που δεν έχει κάνει καμία άλλη ομάδα: να αλλάξουν λάστιχα σε ένα μονοθέσιο σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας!

Για να το πετύχουν αυτό πέταξαν στα 33.000 πόδια με ένα Ilyushin IL-76 MDK παίρνοντας μαζί τους μια RB1 F1 του 2005. H πρόκληση ήταν η αλλαγή των ελαστικών μέσα σε 20 δεύτερα, όσο δηλαδή διαρκεί η βουτιά του αεροσκάφους εκπαίδευσης κοσμοναυτών από αυτό το ύψος προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.