Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρομακτικό βίντεο μας δείχνει γιατί και τα φορτηγά πρέπει να έχουν ηλεκτρονικά όπως τα επιβατικά

Newsbomb

Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε ένα ατύχημα δύο φορτηγών σε αυτοκινητόδρομο της Τσεχίας.

Του Γιάννη Σκουφή

Το βίντεο κατέγραψε onboard κάμερα από ένα φορτηγό (αν κρίνουμε από το ύψος της λήψης) που κινείται στην παρακαμπτήριο προς τον αυτοκινητόδρομο. Από αριστερά κινείται κανονικά ένα λευκό βυτιοφόρο, ενώ μια νταλίκα με γκρίζο ρυμουλκούμενο που ακολουθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα πέφτει, χωρίς να επιβραδύνει καθόλου, στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου.

Όπως θα δείτε το κουβούκλιο του πίσω τράκτορα συνθλίβεται στην κυριολεξία και δεν γνωρίζουμε την τύχη του οδηγού του, ενώ η καταστροφή θα μπορούσε να είναι βιβλική αν τυχόν υπήρχε διαρροή από το βυτιοφόρο καυσίμου μετά από αυτή την πολύ βίαιη σύγκρουση.

Πιθανόν ο οδηγός να ήταν αφηρημένος ή να αποκοιμήθηκε κουρασμένος στο τιμόνι, ενώ το σίγουρο είναι πως αν υπήρχε κάποιο σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής της σύγκρουσης το δυσάρεστο συμβάν σαφώς και θα αποτραπεί.

Ο συγκεκριμένος πάντως τράκτορας ήταν παλαιότερης τεχνολογίας, σαν την πλειονότητα αυτών που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, ενώ οι πιο πολλοί σύγχρονοι εξοπλίζονται με τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως άλλωστε και τα επιβατικά αυτοκίνητα.