Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε σε 45 δευτερόλεπτα τα 100 χρόνια καινοτομιών της Citroen

Newsbomb

H Citroen είναι μια από τις πιο avantgarde εταιρείες παγκοσμίως και παραδοσιακά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση των αυτοκινήτων της.

Του Γιάννη Σκουφή

H Citroen έχει κατά καιρούς εφαρμόσει πολλές πρωτοποριακές ιδέες και τεχνολογίες, που την έχουν καθιερώσει ως έναν από τους πιο σημαντικούς και προοδευτικούς κατασκευαστές στην ιστορία της αυτοκίνησης. Με πολλά μοντέλα που συνέβαλαν στη συνολική εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Μοντέλα όπως η Traction Avant του 1934, που με το αυτοφερόμενο αμάξωμά της, την ανεξάρτητη ανάρτησή της και την κίνηση στους εμπρός τροχούς τους ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

Ακολούθησε το μοντέλο που έχει ταυτιστεί με την ίδια της εταιρεία, το 2CV που παρουσιάστηκε το 1948, ενώ 7 χρόνια μετά το 1955 ακολούθησε η θρυλική DS με την επαναστατική υδροπνευματική ανάρτηση, που στη χώρα μας ήταν γνωστή ως «Βάτραχος» εξαιτίας των στρογγυλών προβολέων της.

Το 1970 ακολούθησε η GS, η πολυτελής CX εισήγαγε τη μεταβλητή υποβοήθηση για το σύστημα διεύθυνσης, ενώ στην XM του 1989 και στις πιο καινούργιες C5 και C6 η υδροπνευματική ανάρτηση είχε εξελιχθεί στην Hydractive που διάθετε και κάποια ενεργά χαρακτηριστικά.