Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Seat Leon e-Hybrid σε βάζει στην πρίζα

Newsbomb

Η γκάμα του ολοκαίνουργιου Leon περιλαμβάνει πλέον και plug-in υβριδική έκδοση που θα είναι και ιδιαίτερα προσιτή.

Του Γιάννη Σκουφή

Η διάθεση του νέου Seat Leon στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει και ένα από τα χαρακτηριστικά είναι η ευρύτητα της γκάμας των εκδόσεων και των κινητήρων με τους οποίους είναι διαθέσιμο.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, ήπια υβριδικές, με φυσικό αέριο (CNG), το πιο δυναμικό Cupra που είναι plug-in υβριδικό και τέλος το καινούργιο e-Hybrid. Πρόκειται για τη δεύτερη plug-in υβριδική έκδοση του όμορφου ισπανικού μοντέλου, που είναι και η οικονομικά πιο προσιτή και για αυτό ενδιαφέρουσα.

Το σύστημα πρόωσής του είναι το καθιερωμένο σε μοντέλα με αυτά τα χαρακτηριστικά του ομίλου Volkswagen. Αποτελείται από το γνωστό 1.4 TSI των 150 ίππων, από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 85 kW και από μια μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 13,0 kWh. Έτσι η συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 204 ίππους.

O οδηγός του νέου Seat Leon e-Hybrid μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης -E-Mode (αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση), το Auto Hybrid (υβριδική κίνηση) και το Manual Hybrid (διατήρηση της ενέργειας της μπαταρίας).

Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 7,5 δεύτερα, ενώ το Leon e-Hybrid μπορεί να κινηθεί πλήρως ηλεκτρικά με ταχύτητα έως και 130 χλμ./ ώρα καλύπτοντας έως και 64 χιλιόμετρα. Για να μπορεί να επαναληφθεί αυτό η μπαταρία του θα χρειαστεί φόρτιση, που σε wallbox θα διαρκέσει 3,5 και σε απλό οικιακό δίκτυο 6 ώρες.