Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Ford F-150 είναι το νέο περιπολικό της αμερικανικής αστυνομίας

Newsbomb

Οι Αμερικανοί θα συναντούν ακόμη πιο συχνά στους δρόμους το δημοφιλέστερο μοντέλο των ΗΠΑ, καθώς θα εκτελεί και χρέη περιπολικού.

Του Γιάννη Σκουφή

Αστυνομική… σύμπτωση; Την ίδια περίπου χρονική περίοδο που η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την ενίσχυση του στόλου της με Nissan Navara στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η Ford παρουσίασε τα ειδικά Ford F-150 που θα επιβάλουν την τάξη στους αμερικανικούς δρόμους από το ερχόμενο φθινόπωρο.

To F-150 Police Responseder, όπως ονομάζεται, βασίζεται στην έκδοση SuperCrew του ιδιαίτερα δημοφιλούς στις ΗΠΑ pick-up της Ford. Που εδώ και χρόνια είναι το best seller συνολικά της εκεί αγοράς.

Το περιπολικό F-150 λοιπόν έχει κάτω από το καπό του έναν V6 Ecoboost 3.500 κυβικών, που αποδίδει 406 ίππους και 678 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και η τελική ταχύτητά του είναι 193 χλμ./ ώρα, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει και σε καταδιώξεις.

Αλλά ακόμα και μακριά από την άσφαλτο οι παράνομοι δύσκολα θα ξεφεύγουν από το F-150 με το εκτός δρόμου πακέτο FX4 και την εξελιγμένη τετρακίνηση που διαθέτει μέχρι και κλείδωμα του πίσω διαφορικού.

Και επειδή τα πράγματα στους αμερικανικούς δρόμους κάποιες φορές γίνονται πραγματικά ζόρικα, στο μπροστινό μέρος υπάρχει φυσικά και το χαρακτηριστικό bull-bar που εδώ θα λέγαμε πως είναι όνομα και πράμα.

Το bull bar βέβαια χρησιμοποιείται σε ακραίες περιπτώσεις και για όποιους αγνοήσου τη σειρήνα και το «φάρο» στην οροφή…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κραυγή» Δερμιτζάκη: Ανοίξτε τα όλα - Βγάλτε τον κόσμο έξω