Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια υπόσχεσή του αθέτησε ο Lewis Hamilton;

Newsbomb

Όσο και αν προσπαθήσει κανείς αν κινείται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ένα supercar είναι πάντοτε μεγάλος πειρασμός. Ειδικά μια Pagani.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο κορυφαίος τα τελευταία χρόνια πιλότος της Φόρμουλα 1 έχει κατά καιρούς εκδηλώσει τις ανησυχίες του για την κλιματική αλλαγή και την ευαισθησία του για το περιβάλλον. Μάλιστα, ως κάτοχος πολλών supercars είχε δηλώσει από πέρυσι πως θα προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του μειώνοντας το προσωπικό του ανθρακικό αποτύπωμα.

Για αυτό αποφάσισε να γίνει vegan, ενώ ανάμεσα σε διάφορες άλλες αλλαγές πούλησε και το ιδιωτικό του τζετ. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως θα μετακινείται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Δεν οδηγώ κανένα από τα αυτοκίνητα που έχω στην κατοχή μου. Οδηγώ μόνο το ηλεκτρικό Mercedes EQC μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο Reuters πριν από μερικούς μήνες ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Επίσης, χρησιμοποιεί και ένα Smart EQ ForTwo ως μια πιο ευέλικτη ηλεκτροκίνητη εναλλακτική.

Αυτή τη περίοδο το πρωτάθλημα της Formula 1 έχει μια μικρή παύση αφού το επόμενο Γκραν Πρι θα γίνει στις 29 Αυγούστου. Έτσι, ο Hamilton κάνει τις διακοπές του στο Μονακό όπου διαμένει και είπε να το ρίξει έξω από τα συνηθισμένα για μερικές μέρες.

Έτσι, πέρα από τη δίαιτα, τη γυμναστική και το αυστηρό πρόγραμμα ενός πρωταθλητή είπε να πάρει για λίγο πίσω την υπόσχεση του και να βγάλει για μια βόλτα την Pagani Zonda 760 LH (ότι πρέπει για να συναντήσει τον ηθοποιό Samuel L. Jackson σε ένα πολυτελές γιοτ με μία άλλη VIP παρέα).

Βλέπετε καλά και πράσινα τα ηλεκτρικά, αλλά η αίσθηση και ο ήχος ενός V12 των 7,3 λίτρων με τα 760 άλογα δεν μπορεί να τον υποκαταστήσει τίποτε άλλο. Ειδικά μια one-off Zonda που φέρει και τα αρχικά (LH) του ιδιοκτήτη της…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.