Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σας αρέσει αυτό το μίνι SUV;

Newsbomb

Είναι όμορφο; Όσο χρειάζεται για να το βλέπαμε να κυκλοφορεί και στις αγορές της Ευρώπης. Ωστόσο…

Του Γιάννη Σκουφή

Το SUV που βλέπετε το κατασκευάζει η Tata και προορίζεται για την αγορά της Ινδίας. Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και για αυτό ακούμε τελευταία διάφορες εταιρίες να λανσάρουν μοντέλα αποκλειστικά κομμένα και ραμμένα για μία από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως, όπως τείνει να γίνει.

Το Punch, όπως ονομάζεται το μοντέλο που βλέπετε στην οθόνη σας, είναι ένα από τα «ντόπια» μοντέλα προσαρμοσμένο στα δεδομένα της ινδικής αγοράς. Και για αυτό κοστίζει μόλις 6.300 ευρώ. Και με τέτοια τιμή ίσως να αναρωτιέστε αν θα μπορούσε το Punch να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Και αν θα μπορούσε να έχει περίπου ίδια τιμή. Η απάντηση είναι όχι και για τα δύο ερωτήματα. Κυρίως επειδή οι προδιαγραφές ασφαλείας και εκπομπών ρύπων είναι τόσο αυστηρές που δεν του επέτρεπαν να περάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όπως και να ‘χει το Punch είναι ένα πολύ όμορφο μίνι SUV που σε μήκος δεν ξεπερνά τα 3,90 μέτρα. Η Tata τονίζει και τις εκτός δρόμου δυνατότητες του έχοντας μία απόσταση 19 εκατοστών από το έδαφος θυμίζοντας μας κάτι από Terios.

Στο εσωτερικό οι χώροι αρκούν για την μεταφορά θεωρητικά πέντε ατόμων, ενώ όπως μπορούμε να δούμε το ταμπλό έχει ένα νεανικό χαρακτήρα με κάποιες χρωματικές λεπτομέρειες, μια μικρή οθόνη αφής στο μέσο του ταμπλό και έναν πίνακα οργάνων με trip computer. Η Tata δεν ξεχνά να αναφέρει πως από τις δοκιμές πρόσκρουσης του Global NCAP το Punch πέρασε με πέντε αστέρια.

Όσο για την γκάμα των κινητήρων πρακτικά υπάρχει μια επιλογή, αυτή του ατμοσφαιρικού τρικύλινδρου των 1.200 κυβικών που αποδίδει 86 ίππους και 113 Nm. Συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.