Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό εξερευνητικό όχημα για την Ανταρκτική

Newsbomb

Το Venturi Antarctica γράφει ιστορία αφού είναι το πρώτο ερπυστριοφόρο που θα διασχίζει το Νότιο Πόλο καθαρά και αθόρυβα.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν σας λέει κάτι η λέξη Venturi είναι λόγω της συμμετοχής της εταιρίας στο πρωτάθλημα της Formula E. Αυτό με τα ηλεκτρικά μονοθέσια. Και έχοντας μια τεράστια τεχνογνωσία πάνω στα συστήματα πρόωσης με ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες, είναι αυτή στην οποία ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ανέθεσε να κατασκευάσει το Antarctica.

Το όλο πρότζεκτ ήταν μία από τις επιθυμίες του Αλβέρτου όταν επισκέφτηκε το 2009 την Ανταρκτική. Για την υλοποίηση της επιθυμίας του επιστράτευσε την Venturi η οποία επίσης εδρεύει στο Μονακό. Τι σύμπτωση…

Και έτσι το 2019 το Antarctica ήταν έτοιμο και μάλιστα έκανε τις πρώτες του δοκιμές στο Καναδά. Μετά από πολλές άλλες δοκιμασίες το ηλεκτρικό ερπυστριοφόρο ξεκίνησε να κινείται στο Νότιο Πόλο από το βελγικό σταθμό Princess Elisabeth.

Το Antarctica έχει μήκος 3,40 μέτρων και ζυγίζει 2,5 τόνους. Μπορεί να μεταφέρει έως έξι άτομα και τον εξοπλισμό τους. Όσο για την κίνηση υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 80 ίππων που τροφοδοτούνται με ενέργεια από μία μπαταρία 52,6 kWh.

Η αυτονομία φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, αλλά προφανώς στο πολικό κρύο των έως και -50 βαθμών Κελσίου μπορεί να πέφτει ακόμη περισσότερο. Για αυτό υπάρχει η πρόνοια για την εγκατάσταση και μιας δεύτερης.

Αξιοσημείωτο είναι πως για την φόρτιση της μπαταρίας η ενέργεια που χρησιμοποιείται είναι ηλιακή και αιολική έτσι ώστε το Antarctica να χαρακτηριστεί το πιο οικολογικό εξερευνητικό όχημα που υπάρχει. Στους Πόλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.