Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Περιπολικό ακινητοποιεί ύποπτο όχημα με σύστημα αρπάγης (vid)

Newsbomb

Δείτε πως ένα περιπολικό κατάφερε να ακινητοποιήσει ένα άλλο αυτοκίνητο την ώρα της καταδίωξης.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα αγαπημένα σημεία στα δελτία ειδήσεων στα αμερικανικά κανάλια αλλά και μερικά από τα δημοφιλέστερα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτά που δείχνουν περιπολικά που καταδιώκουν ύποπτους ή παράνομους οδηγούς.

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα βίντεο που τραβήχτηκε στην Αριζόνα θα δείτε ένα ασημένιο σεντάν να το οδηγεί ένας 30χρονος που θεωρήθηκε ύποπτος παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

Νωρίτερα ο 30χρονος είχε ακινητοποιηθεί από τις αρχές και είχε λιποθυμήσει πάνω στο τιμόνι. Όταν βρήκε τις αισθήσεις του επιτάχυνε σαν τρελός, εμβόλισε τα περιπολικά που ήταν γύρω του και διέφυγε.

Οι αρχές επέλεξαν να στείλουν ένα ελικόπτερο για να τον παρακολουθεί ενώ στη συνέχεια κατέφτασε και το… ιππικό ενισχυμένο με ένα περιπολικό που στο εμπρός του μέρος έχει ένα σύστημα σαν αρπάγη.

Πως λειτουργεί; Όπως θα δείτε μπροστά από το μαύρο SUV της αστυνιομίας ανοίγει μια αρπάγη που έχει πάνω της τυλιγμένο έναν ιμάντα που χώνεται κάτω από το πίσω μέρος του ασημένιου σεντάν.

Στη συνέχεια ένας άλλος ιμάντας μπλέκεται στον πίσω τροχό για να τον παγιδεύει και όταν το μαύρο SUV πατά φρένο ακινητοποιεί και το υπό καταδίωξη όχημα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Αριζόνα αυτό το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς πάνω από 400 φορές.