Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Renault Traffic SpaceNomad παρέχει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια

Newsbomb

Το ευρύχωρο και πρακτικό αυτοκινούμενο προσφέρει όλες τις ανέσεις. Ακόμη και τις ηλεκτρικές.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα αυτοκινούμενα είναι τα γνωστά οχήματα που προσφέρουν διάφορες πρακτικές λύσεις ώστε να μπορεί να κάνει κανείς ολιγοήμερες διακοπές από την ρουτίνα της πόλης. Συνήθως το πίσω τους μέρος είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να χωρά ένα κρεβάτι, ενώ η οροφή μπορεί να είναι πτυσσόμενη εξασφαλίζοντας τον απαιτούμενο αέρα για μία ευχάριστη διαμονή.

Το τρικ στο Traffic SpaceNomad αφορά την εκτεινόμενη οροφή του που στο πάνω μέρος της έχει μια επιφάνεια από φωτοβολταϊκά για την δωρεάν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το αυτοκινούμενο διαθέτει και μία μπαταρία που μπορεί να τροφοδοτεί για 48 ώρες ένα μικρό ψυγείο, μία αντλία νερού κ.λπ. ενώ μαζί με την ενέργεια που προσφέρουν τα πάνελ η λειτουργία αυτή μπορεί να αυξηθεί στις 72 ώρες.

Από εκεί και πέρα η καμπίνα του SpaceNomad έχει μία μικρή κουζίνα με δύο εστίες, ένα νεροχύτη, ένα ψυγειάκι 49 λίτρων, περιστρεφόμενα εμπρός καθίσματα, ένα πίσω κάθισμα που αναδιπλώνεται και γίνεται κρεββάτι κ.α.

Για να μπορέσουν οι ταξιδιώτες να απολαύσουν την ύπαιθρο με την ησυχία τους και δίχως να τους ενοχλεί ο ήλιος υπάρχει και μία μικρή τέντα τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων. Κάτω από την τέντα μπορούν να στήσουν ένα τραπεζάκι και με τα καρεκλάκια τους να ρεμβάσουν.

Η Renault λέει πως μπορεί να κατασκευάζει κατά παραγγελία μέχρι και 200 SpaceNomads το μήνα. Από εκεί και πέρα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο μήκη αμαξώματος του Traffic, χώρους για τέσσερα ή πέντε, καθώς και την έκδοση κινητήρα που επιθυμεί. Ότι πρέπει για μίνι διακοπές, δε νομίζετε;