Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένας γύρος με την απίστευτη Mercedes-AMG One στο Hockenheimring

Newsbomb

Αν θέλετε να μάθετε πως κινείται και πως ακούγεται το απίστευτο hypercar με γονίδια από τη Φόρμουλα 1 τότε δείτε το βίντεο.

Του Γιάννη Σκουφή

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής και διάφορες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί της Mercedes-AMG η One είναι πανέτοιμη.

Βλέπετε η κατασκευή ενός υπέρ-αυτοκινήτου βασισμένο στο σύστημα πρόωσης ενός μονοθεσίου της Formula 1 δεν είναι καθόλου εύκολη με τους ειδικούς να έχουν να επιλύσουν διάφορα προβλήματα πέρα από την αξιοπιστία του μοτέρ. Από την εκπομπή ρύπων μέχρι το ρελαντί…

Όπως και να έχει η AMG One ολοκληρώθηκε ως πρότζεκτ και ο κινητήρας της κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Brixworth της Βρετανίας. Εκεί όπου φτιάχνονται όλοι οι V6 που χρησιμοποιούνται στα μονοθέσια της Mercedes F1 και των άλλων ομάδων (McLaren, Aston Martin και Williams).

Υπενθυμίζεται πως η Mercedes-AMG One έχει άδεια κυκλοφορίας και για τους δρόμους. Ως πρότζεκτ ανακοινώθηκε το 2017 και προς το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν να παραδίδονται τα πρώτα αυτοκίνητα. Ο turbo V6 των 1.600 κυβικών μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες αποδίδει συνδυαστικά 1.064 ίππους και έχει όριο στροφών στις 11.000.

H One επιταχύνει από στάση έως τα 200 χλμ./ώρα σε μόλις 7,0 και έχει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 352 χλμ./ώρα. Θα κατασκευαστεί συνολικά 275 φορές και η τιμής μονάδας είναι 2,57 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, όλες έχουν ήδη πουληθεί…