Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πως γίνονται οι δοκιμές των θωρακισμένων;

Newsbomb

Δείτε σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο την αμερικανική εταιρία INKAS να δοκιμάζει τα όρια της προστασίας που προσφέρει ένα Toyota Land Cruiser.

Του Γιάννη Σκουφή

Εσείς μπορεί να μην έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε για κάποια κακόβουλη επίθεση με όπλα και βόμβες, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που για να κοιμούνται (σχετικά) ήσυχοι επιλέγουν να μετακινούνται με θωρακισμένα αυτοκίνητα.

Συνήθως τα θωρακισμένα τα επιλέγουν πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες, διασημότητες από τον χώρο του θεάματος… ακόμη και οι ίδιοι οι κακοποιοί για να προστατευτούν από άλλους. Τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου διαθέτουν ενισχύσεις και ειδικά υλικά που προστατεύουν από σφαίρες, χειροβομβίδες, βόμβες κ.α.

Για την πιστοποίησή υπάρχουν αρκετές εγκρίσεις και μία από αυτές είναι η γερμανική VMPA ή η VR7 που διασφαλίζει την αντοχή σε πυροβόλα όπλα με βλήματα από 7,62×51 έως 5,56×45.

Στο βίντεο που ακολουθεί πρωταγωνιστεί ένα Toyota Land Cruiser που έχει τις σχετικές πιστοποιήσεις και που κατάφερε να επιζήσει μετά από 780 βολές με σφαίρες διαφορετικού διαμετρήματος που το γάζωσαν κυριολεκτικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δείτε σε αργή κίνηση τις βόμβες ή τις χειροβομβίδες να σκάνε και πως η καμπίνα καταφέρνει να μένει ανέπαφη προστατεύοντάς τους επιβαίνοντες. Πραγματικά, εντυπωσιακό.