Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Estrema Fulminea απειλεί το ηλεκτρικό ρεκόρ στο Nürburgring

Newsbomb

Ο άτυπος τίτλος του ταχύτερου αυτοκινήτου στην θρυλική γερμανική πίστα αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για τα θερμικά αλλά και τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Του Γιάννη Σκουφή

Μέχρι πριν από λίγο καιρό τα σπορ μοντέλα που κατέρριπταν τα ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nürburgring προέρχονταν από καταξιωμένα και πασίγνωστα σήματα όπως των Mercedes, Audi, Porsche, Honda κ.α. Και κάποια στιγμή αρχίσαμε να ακούμε για άγνωστες εταιρείες όπως την κινεζική Nio να καταρρίπτει το ρεκόρ ταχύτητας στο Ring.

Ενδεχομένως, στο μέλλον θα ακούσουμε και άλλες εταιρείες να κάνουν παρόμοια ρεκόρ σπάζοντας η μία μετά την άλλη την επίδοση για το ταχύτερο ηλεκτρικό παραγωγής. Μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις είναι αυτή της κροατικής Rimac, αλλά το σίγουρο είναι πως μέσα στη τρέχουσα δεκαετία θα ακούσουμε και για άλλες εταιρίες.

Ακόμη και για start-up, όπως είναι η Automobili Estrema Fulminea που μας έρχεται από την Ιταλία σαν ένα άλλο… Chaos. Αν σας αρέσουν τα φιλόδοξα πρότζεκτ να πούμε πως η ιταλική αστραπή (όπως μαρτυρά η ονομασία του hypercar) μήκους 4,683 μέτρων από τη Μόντενα έχει ένα σύστημα πρόωσης με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και συνολική ισχύ 2.012 ίππων που εξασφαλίζουν μια τελική 320 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία θα είναι μια υβριδική λιθίου με στερεό ηλεκτρολύτη, με πάνω από 100 kWh και αναφέρεται πως θα κατασκευάζεται από τις Avesta Battery και Energy Engineering. Θα ζυγίζει μόλις 300 κιλά και θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης ακόμη και από το Nevera της Rimac.

Η πρώτη προσπάθεια για το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση θα γίνει στο τέλος του χρόνου. Αξιοσημείωτο είναι πως το μοντέλο παραγωγής έχει παρουσιαστεί, θα κατασκευαστεί συνολικά 61 φορές με κόστος 1,961 εκατομμύρια ευρώ ανά μονάδα.