Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H BYD μπαίνει στα βαθιά με το YangWang U8

Newsbomb

Η κινεζική εταιρεία που απειλεί ευθέως την Tesla έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους. Να χτυπήσει ακόμη και παραδοσιακούς premium παίχτες όπως η Mercedes.

Του Γιάννη Σκουφή

Η YangWang είναι μία τελείως άγνωστη σε εμάς θυγατρική εταιρεία της BYD. Ωστόσο, για την Κίνα είναι μία από τις πιο σημαντικές και για τον υπόλοιπο κόσμο ένα από τα πολλά σήματα που δείχνουν τη δυναμική της BYD. Η οποία σύμφωνα με πολλούς αναλυτές θα καταφέρει μέσα στο 2023 να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Tesla.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα μεγάλο SUV που το μέγεθος του είναι ανάλογο ενός Toyota Land Cruiser. Μάλιστα, το παρουσιαστικό του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό χάρη στην τεράστια μάσκα και τους πολύ ιδιαίτερους προβολείς που ακολουθούν το περίγραμμά της.

Στο πάνω μέρος της οροφής υπάρχουν τρία προβολάκια που ενισχύουν την off-road εικόνα του U8 που από το πλάι θυμίζει κάτι από Land Rover Defender. Όσο για το πίσω μέρος η ρεζέρβα που κρέμεται στην πέμπτη πόρτα ενισχύει τις δυνατότητες του κινεζικού 4x4, ενώ τα pixel των φωτιστικών σωμάτων δίνουν μια ρετρό νότα.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης το θηριώδες U8 έχει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα με την συνδυαστική ισχύ να βρίσκεται κάπου στους 1.100 ίππους και την ροπή να ξεπερνά τα 1.600 Nm. Το U8 θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα τον ευθύ αντίπαλο της επερχόμενης Mercedes EQG. Της ηλεκτρικής G-Class που αναμένεται να παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον.