FUN TIME

Να γιατί οι γάτες είναι τα καλύτερα κατοικίδια (pics)

Να γιατί οι γάτες είναι τα καλύτερα κατοικίδια (pics)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γάτες είναι μια δημοφιλής επιλογή όταν έρχεται η στιγμή να διαλέξει κανείς κατοικίδιο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το American Veterinary Medical Association, περίπου το 25% των νοικοκυριών στην Αμερική, επιλέγουν αυτά τα μικρά χνουδωτά και ναζιάρικα κατοικίδια για παντοτινούς φίλους.

Σίγουρα, είναι άτακτα κατά καιρούς, και μπορεί να τους αρέσει να ξαπλώνουν στο πληκτρολόγιό σας ενώ εργάζεστε ή να πειράζουν πράγματα από το γραφείο σας, το τραπεζάκι του σαλονιού ή τη βιβλιοθήκη σας χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αλλά αν μας ρωτάτε, αυτό είναι εξ ολοκλήρου μέρος της γοητείας τους - και ένας από τους λόγους που μας κάνουν να αγαπάμε αυτά τα μικρά τετράποδα κατοικίδια.

Όχι μόνο είναι αξιολάτρευτα (δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λιώνει όταν βλέπει ένα μικρό χαριτωμένο γατάκι), είναι επίσης ανεξάρτητα (δεν χρειάζονται βόλτα), περίεργα, έξυπνα, πιστά - και μπορούν να γίνουν για εσάς και τα παιδιά σας οι καλύτεροι σύντροφοι και φίλοι.

Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε όμορφες σιαμαίες γάτες. Όπως αναφέρει και το zooplus.gr, η γάτα Σιάμ ή Σιαμαία είναι μία από τις αρχαιότερες και πιο διάσημες φυλές γάτας. Η φυλή προέρχεται από μία ευρέως διαδεδομένη μετάλλαξη, που εμφανίστηκε πριν από περίπου 500 χρόνια και έχει τις ρίζες της στην Ασία, δηλαδή το Σιάμ, τη σημερινή Ταϊλάνδη. Το ταξίδι των γατών Σιάμ προς τα άλλα μέρη του δυτικού κόσμου ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Εκείνη την εποχή οι γάτες διέμεναν κυρίως στις αυλές βασιλιάδων και αποτελούσαν σύμβολο υψηλής κοινωνικής θέσης.

Οι γάτες Σιάμ χαρακτηρίζονται μερικές φορές ως «γάτες-σκύλοι». Αυτός ο αστείος χαρακτηρισμός οφείλεται στο γεγονός ότι οι γάτες Σιάμ μπορούν να εκπαιδευτούν από τον άνθρωπο μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Ωστόσο, μαθαίνουν μόνο τόσα, όσα επιθυμούν. Η ευφυΐα και η καλοψυχία είναι δύο επιπλέον γνωρίσματα του χαρακτήρα τους, που τις καθιστούν ιδανικές γάτες για οικογένεια.

Δείτε φωτογραφίες υπέροχων σιαμαίων γατών στη gallery που ακολουθεί: