FUN TIME

Πανηγύρια για την Εθνική από τους Έλληνες του Καναδά

Πανηγύρια για την Εθνική από τους Έλληνες του Καναδά

«Ζήτω η Ελλάς» φώναζαν οι Έλληνες στο Μόντρεαλ και το Τορόντο, με αφορμή τη νίκη της Εθνικής ομάδας έναντι της Ρωσίας και το πέρασμα της στους ημιτελικούς του Euro 2012.

Στην ελληνοκρατούμενη λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο, τα καφενεία ήταν γεμάτα από Έλληνες που περίμεναν εναγωνίως το κρίσιμο ποδοσφαιρικό αγώνα. Όταν ήρθε το πρώτο γκολ, ακούστηκαν ιαχές απ΄ άκρη σ΄ άκρη της λεωφόρου, που γέμισε γαλανόλευκες σημαίες και παραληρήματα ενθουσιασμού μετά το τέλος του αγώνα.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος, που πανηγύριζε τη νίκη της Εθνικής.

Στο Μόντρεαλ οι Έλληνες είχαν σκορπίσει στα ελληνικά καφενεία της Ζάν Ταλόν και του Λαβάλ αλλά και σε παμπ της πόλης για να δουν το κρίσιμο ματς, που έφερε την Εθνική ποδοσφαίρου ανάμεσα στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όσο για τις αναφορές των καναδικών ΜΜΕ για τον αγώνα, χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της διαδικτυακής έκδοσης της «Toronto Sun» η οποία έχει για τίτλο: «Οι Έλληνες έγραψαν έπος, όχι τραγωδία».

Greektoussia