FUN TIME

Μυστηριώδες προϊστορικό τέρας ξεβράστηκε σε λίμνη της Αυστραλίας! (photos)

Μυστηριώδες προϊστορικό τέρας ξεβράστηκε σε λίμνη της Αυστραλίας! (photos)

Τρόμο, αλλά και διχασμό στα social media έχει προκαλέσει η φωτογραφία ενός απόκοσμου πλάσματος που ξεβράστηκε σε λίμνη της Αυστραλίας.

Και πώς όχι όταν αρκετοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για hairtail, ένα μακρύ και λεπτό ψάρι των τροπικών θαλασσών, άλλοι το αντιμετωπίζουν ως το αποτέλεσμα κάποιου μυστικού πειράματος γενετικής, άλλοι σαν προϊστορικό τέρας που… ξέμεινε, ενώ οι πιο δύσπιστοι ορθολογιστές που κάνουν πάντα την εμφάνισή τους κάτω από τέτοιες ειδήσεις, είναι βέβαιοι πως η φωτογραφία είναι το αποτέλεσμα επεξεργασίας.

Όπως και να έχει, το μυστηριώδες πλάσμα με μήκος 1,4 μέτρου, θυμίζει κάτι από κροκόδειλο με ουρά, αλλά χωρίς πόδια (σώμα), δελφίνι (κεφάλι) και… χέλι (δέρμα), ενώ είναι… εξοπλισμένο με αιχμηρά δόντια, παραπέμποντας σε κάποιον μεσαιωνικό μύθο, παρά σε πραγματικό ζώο!

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από κάποιον Ethan Tipper στις όχθες της λίμνης Macquarie στη Νέα Νότια Ουαλία, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αναζητήσει κάποια λογική εξήγηση μέσω διαδικτύου, προκαλώντας αναστάτωση.

Ο Mark McGrouther, πάντως, υπεύθυνος ενός μουσείου ψαριών στην Αυστραλία, υποστήριξε στην Daily Mail, πως υποψιάζεται ότι είναι ένας… λούτσος, προερχόμενος από τα βαθιά νερά της αυστραλιανής ανατολικής ακτής.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Κάποιος ψαράς μάλλον το έπιασε και το πέταξε πάλι στο νερό», σημείωσε.

Τα συγκεκριμένα χέλια (pike eels) είναι ο φόβος και ο τρόπος των ψαράδων καθώς καταστρέφουν τα δίχτυα τους, ταξιδεύουν σε βάθος 100 μέτρων, ενώ μπορούν να φθάσουν σε μήκος το 1,8 μέτρο. Περιττό να σημειώσουμε πως ένα δάγκωμά τους μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά τραύματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο θαλάσσιος βιολόγος, Julian Pepperell, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο είδος χελιού που ζει στον ινδο-ειρηνικό ωκεανό.

Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ένα παράξενο πλάσμα ξεβράζεται στην Αυστραλία, καθώς πέρυσι ένας εξαιρετικά σπάνιος καρχαρίας goblin τρομοκράτησε λουόμενους παραλίας.

proistoriko teras8

Σχετικές ειδήσεις