Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
FUN TIME

Ιάπωνες εφηύραν τα ηλεκτρονικά τσοπστικ για να κάνουν το φαγητό τους πιο αλμυρό!

Newsbomb

Στόχος να μειωθεί η ποσότητα αλατιού που καταναλώνουν καθημερινά οι Ιάπωνες

Τη λύση στην απάντηση που βασανίζει όλους τους μάγειρες, ερασιτέχνες και μη, «μήπως έβαλα λίγο αλάτι στο φαγητό;» φαίνεται ότι βρήκαν Ιάπωνες εφευρέτες που ανέπτυξαν τα πρώτα ηλεκτρονικά τσόπστικ τα οποία έχουν την ικανότητα να χαρίζουν μια πιο αλατισμένη γεύση στο φαγητό στο οποίο χρησιμοποιούνται.

Στόχος των εφευρετών είναι να μέσω της αίσθησης του αλατισμένου να μειωθούν οι πραγματικές ποσότητες αλατιού που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας.

Τα συγκεκριμένα τσόπστικ παράγουν το αλατισμένο αποτέλεσμα μέσω της ηλεκτρικής διέγερσης και ενός μίνι υπολογιστή που ο χρήστης έχει περασμένο στον καρπό του. Όπως εξηγεί ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μεϊτζί του Τόκιο, Homei Miyashita, η συσκευή μεταδίδει αλατισμένα ιόντα από το φαγητό στο στόμα δημιουργώντας την αίσθηση του αλμυρού.

Η ελπίδα της ομάδας του καθηγητή Miyashita είναι τα συγκεκριμένα σκεύη να είναι έτοιμα για μαζική διάθεση το 2023.

Σημειώνεται ότι μέσος ενήλικας Ιάπωνας καταναλώνει περίπου 10 γραμμάρια αλάτι την ημέρα, ποσότητα διπλάσια από αυτή που θεωρείται η μέγιστη καθημερινή σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με το υπουργείο Υγείας της χώρας να έχει θέσει ως στόχο τη μείωση της καθημερινής ποσότητας αλατιού που καταναλώνεται στα 7,5 γραμμάρια για τους άνδρες και στα 6,5 γραμμάρια για τις γυναίκες.