GOSSIP

Κέιτ Μος: Τρανταχτές αποκαλύψεις - Οι τόπλες φωτογραφήσεις, τα ψυχοφάρμακα και ο Τζόνι Ντεπ

Κέιτ Μος: Τρανταχτές αποκαλύψεις
Η σπάνια συνέντευξη της Κέιτ Μος
AP

Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς στην Desert Island Discs του BBC το σούπερ μόντελ Κέιτ Μος, αποκάλυψε πως στα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ έφυγε με δάκρυα από φωτογράφιση.

Μπορεί ως βασίλισσα της πασαρέλας για τρεις δεκαετίες, η Κέιτ Μος συνήθως να υιοθετεί το μότο: «Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς», αυτήν τη φορά όμως, μίλησε από καρδιάς στην Desert Island Discs του BBC. Το σούπερ μόντελ αποκάλυψε την τοξική αλήθεια γύρω από την εκμετάλλευση στη βιομηχανία της μόδας και πώς, ως νεαρή έφηβη, έγινε στόχος «σεξουαλικών αρπακτικών».

Όπως εξομολογήθηκε, έβαλε τα κλάματα και έφυγε από φωτογράφιση, όταν την πίεσαν να ποζάρει τόπλες. «Είχα μια φρικτή εμπειρία για έναν κατάλογο σουτιέν», είπε στο πρόγραμμα του BBC Radio 4. «Ήμουν μόνο 15 και μου είπε: "Βγάλε το μπλουζάκι σου" και έβγαλα το μπλουζάκι μου. Και ήμουν πραγματικά ντροπαλή τότε για το σώμα μου. Και είπε: "Βγάλε το σουτιέν σου" και ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, οπότε πήρα τα πράγματά μου και έφυγα τρέχοντας. Νομίζω ότι αυτό όξυνε το ένστικτό μου. Μπορώ να καταλάβω το λάθος από ένα μίλι μακριά».

Η έφηβη Κέιτ, η οποία υπέγραψε στο πρακτορείο μοντέλων Storm το 1988 σε ηλικία 14 ετών, ταξίδευε σε όλο το Λονδίνο χωρίς συνοδεία, ολοκληρώνοντας έως και οκτώ δουλειές την ημέρα.

Η Moss θυμάται επίσης τα γυρίσματα μιας καμπάνιας εσωρούχων για τον Calvin Klein το 1992 με τον ηθοποιό του Χόλιγουντ Mark Wahlberg, γνωστό τότε ως Marky Mark. Ήταν η πρώτη της μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, αλλά η 17χρονη τότε Μος χρειάστηκε να πάρει χάπια για να απαλλαγεί από το άγχος που της προκαλούσε η προοπτική να βγει τόπλες. Σε ερώτηση από την παρουσιάστρια Lauren Laverne αν ένιωθε σαν αντικείμενο κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, η Μος τόνισε: «Ναι, εντελώς, και ευάλωτη και φοβισμένη. Νομίζω ότι έπαιξαν με το πόσο ευάλωτη, νέα και αθώα ήμουν τότε. Οπότε ο Κάλβιν το λάτρεψε αυτό».

Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο, η Μος λέει ότι μισεί να φωτογραφίζεται έξω από το χώρο εργασίας της. «Είμαι πραγματικά ντροπαλή μπροστά στην κάμερα. Δεν μου αρέσει να με βγάζουν φωτογραφία όταν δεν είμαι στη δουλειά», υπογράμμισε.

kate-moss-2.jpg
Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο, η Μος λέει ότι μισεί να φωτογραφίζεται έξω από το χώρο εργασίας τηςAP

«Έγινα αποδιοπομπαίος τράγος»

Παράλληλα, στη σπάνια αυτή συνέντευξη, η 48χρονη μίλησε και για το σκάνδαλο με τα ναρκωτικά που απείλησε να καταστρέψει την καριέρα της το 2005. Τότε όπως είπε έχασε πολλά επικερδή συμβόλαια όταν μια εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που την έδειχναν να κάνει χρήση κοκαΐνης.

«Ένιωσα αηδία και οργή. Γιατί όλοι όσοι ήξερα, έπαιρναν ναρκωτικά. Οπότε το να επικεντρωθούν σε εμένα και να προσπαθήσουν να πάρουν την κόρη μου, θεωρώ πως ήταν πραγματικά υποκριτικό» παραδέχεται.

Η καριέρα της επανήλθε, ωστόσο, όταν η αστυνομία αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να την ενοχοποιούν.

Μιλώντας για τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει η Κορίν Ντέι για τη βρετανική Vogue το 1993 και θεωρήθηκαν πως προωθούσαν το πρότυπο «ηρωίνη-σικ», η ίδια σημειώνει πως «έγινα ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα προβλήματα πολλών ανθρώπων».

Ο Τζόνι Ντεπ

Το μοντέλο μίλησε ακόμη και για τη στήριξή της στον Τζον Γκαλιάνο, όταν εκείνος βρέθηκε ένοχος για αντισημιτικά σχόλια, αλλά και τον πρώην σύντροφό της Τζόνι Ντεπ στην πρόσφατη δίκη με την Άμπερ Χερντ.

«Πιστεύω στην αλήθεια και πιστεύω στο δίκαιο και τη δικαιοσύνη» εξήγησε. «Ξέρω πως ο Τζον Γκαλιάνο δεν είναι κακός άνθρωπος - είχε ένα πρόβλημα αλκοολισμού. Οι άνθρωποι, όταν πίνουν, δεν είναι ο εαυτός τους και λένε πράγματα που δεν θα έλεγαν ποτέ νηφάλιοι» λέει για τον σχεδιαστή.

kate-moss1.jpg
Τι είπε η Κέιτ Μος για τον Τζόνι ΝτεπAP

Όσο για τον Ντεπ, η ίδια είπε πως «ξέρω την αλήθεια για τον Τζόνι. Ξέρω πως ποτέ δε με έριξε από τις σκάλες. Και έπρεπε να την πω αυτήν την αλήθεια».

Με πληροφορίες από: Daily Mail, BBC