ΓΥΝΑΙΚΑ

Τρία μυστικά που έχουν οι ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι άνθρωποι

Τρία μυστικά που έχουν οι ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι άνθρωποι

Κλέψε ιδέες από τους αισιόδοξους και στην καραντίνα 

Πέντε χρόνια μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής έχουν οι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι σε σχέση με τους απαισιόδοξους, σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει στο παρελθόν από Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Και η αλήθεια είναι πως στις ημέρες αυτές που βιώνουμε, η αισιοδοξία είναι διπλά ωφέλιμη.

Πώς αντιμετωπίζουν όμως τη ζωή τους και τις δύσκολες καταστάσεις οι ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι άνθρωποι για να πάρουμε κι εμείς ιδέες.

Οι αισιόδοξοι καταγράφουν τα επιτεύγματά τους: Σε μελέτη του 2007 του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι συμμετέχοντες κατέγραφαν τις καθημερινές δραστηριότητές τους καθώς και το πόσο καλά ένιωθαν, αυτοί που ήταν πιο περίεργοι ένιωθαν, επίσης, και μεγαλύτερη ικανοποίηση για τη ζωή τους – και καταπιάνονταν με περισσότερες δραστηριότητες που προωθούν την ευτυχία, όπως το να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους ή να δρουν εθελοντικά. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να καταγράψεις το ημερολόγιο καραντίνας σου και να το έχεις ως ενθύμιο... πολέμου για το μέλλον.

Οι αισιόδοξοι κοιτούν το δάσος και όχι το δέντρο

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο ικανοποιημένοι και λιγότερο αναλυτικοί και επικεντρωμένοι στην λεπτομέρεια. Όσοι όμως είναι κοντά στην κατάθλιψη, είναι πιθανό να επεξεργάζονται τα πάντα, ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια της κατάστασης που βιώνουν. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου. Δώσε λίγη προσοχή στη λεπτομέρεια και μην αφήνεις το παραμικρό να χαλάσει τη μέρα σου. Θυμήσου: Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι χρήσιμη αλλά υπερβολική εμμονή στα ασήμαντα πράγματα μπορεί να μας εξαντλεί.

Δες Θετικά ακόμα και τα αρνητικά συναισθήματα Οι χαρούμενοι άνθρωποι κατανοούν τη σημασία του μην σκάνε υπερβολικά όταν βιώνουν μια αναποδιά. Φροντίζουν να εκφράζουν την στεναχώρια τους, να την αντιμετωπίζουν και να την αναγνωρίζουν, ξέρουν πως οι απογοητεύσεις είναι μέσα στη ζωή, αλλά δεν αφήνουν την απογοήτευση να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την ζωή και καθημερινότητά τους από αυτό που πρέπει.

πηγή: Queen.gr