ΓΥΝΑΙΚΑ

Διάσημο super model φοράει και μετά πουλάει τα ρούχα της

Διάσημο super model φοράει και μετά πουλάει τα ρούχα της

Τα φοράει και τα πουλάει μέσα από το epshop της.

Όλα τα μοντέλα έχουν τη χαρά να φορούν όποια ρούχα θέλουν. Ειδικά τα supermodels της δεκαετίας του '90 μεσουρανούσαν στις πασαρέλες και είχαν στα πόδια τους τα πιο ακριβά φορέματα του πλανήτη. Μια από αυτές ήταν και η Δανέζα καλλονή, Helena Christensen . Στα 51 της σήμερα, έχει αποτραβηχθεί από την showbiz και απολαμβάνει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

H Christensen έχει αγοράσει ένα σπίτι σ' ένα μαγευτικό δάσος που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Νέας Υόρκης (στην περιοχή Catskills) όπου εκεί λατρεύει να κάνει πράγματα δίπλα στη φύση. Πολλές φορές την έχουμε δει να κάνει μπάνιο στην παγωμένη λίμνη που βρίσκεται έξω από το σπίτι της ή να κάνει βόλτες στα ποταμάκια γύρω από την περιοχή της. Αγαπά το ρομαντικό στοιχείο και την vintage διάθεση γι΄ αυτό έχει δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (με την φίλη και συνεργάτιδά της Camilla Stærk) όπου πουλά Vintage μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ.

Με την Camilla Stærk η Christensen ίδρυσε το Stærk & Christensen (το 2015), όπου εκεί μπορείς να βρεις μοναδικά vintage κομμάτια, τα έσοδα των οποίων προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε ιδρύματα της Νέας Υόρκης. Τα second hand αντικείμενα, πολλά από τα οποία ανήκουν στις ιδιοκτήτριες του eshop, είναι αγαπημένα κειμήλια που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά. «Μπορεί να δείχνουν σημάδια φθοράς», λέει η Christensen «όμως αυτά τα ρούχα και αξεσουάρ κρύβουν πίσω τους πολυτέλεια και μια μεγάλη ιστορία».

Τα έσοδα από τη νέα συλλογή, που διαμορφώθηκε και αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό της Christensen στο γραφικό καταφύγιο Catskills, θα διατεθούν στο Cradle of Hope, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση «της οποίας η αποστολή είναι να εξυπηρετεί τις σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές ανάγκες των ανύπαντρων μητέρων και των παιδιών μέσω από υπηρεσίες υποστήριξης».