ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς θα φτιάξεις την απόλυτη μάσκα προσώπου για να ενυδατώσεις το δέρμα σου

Πώς θα φτιάξεις την απόλυτη μάσκα προσώπου για να ενυδατώσεις το δέρμα σου

Ώρα για beaute λόγω εορτών

Το δέρμα μας είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό όργανο πάνω μας. Η επιδερμίδα είναι γνωστό πως αποτρέπει την είσοδο διαφόρων μικροβίων και βακτηρίων ενώ παράγει πολύ σημαντικές ουσίες για το υπόλοιπο σώμα. Είναι πολύ σημαντικό να το προστατεύεις και να το φροντίζεις ανελλιπώς, υιοθετώντας μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς. Βρισκόμαστε εν μέσω καραντίνας και περνάμε τις περισσότερες ώρες μας μέσα στο σπίτι.

Οι diy μάσκες αποτελούν ιδανική λύση για να καθαρίσεις και να ενυδατώσεις το δέρμα σου εν όψει των εορτών. Σήμερα αποφασίσαμε να σου πούμε πώς θα φτιάξεις την απόλυτη, σπιτική μάσκα προσώπου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα.

Ο λόγος για το ροδάκινο που περιέχει βιταμίνη Ε, κάλιο, λουτεΐνη και πολλά ακόμη ευεργετικά συστατικά για την επιδερμίδα. Όταν συνδυαστεί με το γιαούρτι συνθέτει την πιο αναζωογονητική και αποτελεσματική φυσική μάσκα που μπορείς να βάλεις στο πρόσωπό σου. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, ένα ισχυρό θρεπτικό συστατικό που εξομαλύνει το τραχύ δέρμα, ενυδατώνει και θρέφει. Επιπλέον είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο που καταπραΰνει τις φλεγμονές. Η συχνή εφαρμογή γιαουρτιού στο δέρμα μειώνει αισθητά τα σκοτεινά σημεία και τυχόν σημάδια ακμής ενώ φωτίζει.

Για την παρασκευή της μάσκας θα χρειαστείς:

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γιαούρτι, πολτό από 1 ροδάκινο

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε το πουρέ από ροδάκινο μαζί με το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου και άφησέ την για 10-15 λεπτά. Ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό και ετοιμάσου να δεις το δέρμα σου πιο λαμπερό από ποτέ.