ΓΥΝΑΙΚΑ

Πέντε tips για να αποκτήσεις τα πιο λευκά δόντια που είχες ποτέ

Πέντε tips για να αποκτήσεις τα πιο λευκά δόντια που είχες ποτέ

Και τι πιο όμορφο από ένα πηγαίο, αληθινό χαμόγελο;

Αυτή η περίοδος που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι πολύ δύσκολη. Ακούμε διαρκώς δυσάρεστες ειδήσεις, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας και γενικότερα βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, έναν τρόπο, μια μικρή ρανίδα χαράς, μέσα στην ημέρα για να αισθανθούμε καλύτερα.

Και τι πιο όμορφο από ένα πηγαίο, αληθινό χαμόγελο; Το να χαμογελάμε στους οικείους μας στο σπίτι, στους φίλους μας στο zoom, αλλά και σε έναν περαστικό στον δρόμο κάτω από τη μάσκα μας, είναι ό,τι πιο όμορφο μπορούμε να κάνουμε. Τι γίνεται, όμως, όταν… το χαμόγελό μας δεν είναι και στα καλύτερά του; Ναι, εννοούμε την περίπτωση που έχεις λίγο κιτρινισμένα δόντια και δεν αισθάνεσαι άνετα όταν χαμογελάς. Σίγουρα θα σου έχει συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή σου. Αν, λοιπόν, και τώρα βιώνεις μια τέτοια κατάσταση, μην αγχώνεσαι. Τα πέντε tips που θα βρεις παρακάτω θα σε βοηθήσουν να πεις «αντίο» στα κιτρινισμένα και θαμπά δόντια και να αποκτήσεις το πιο λευκό χαμόγελο που είχες ποτέ.

Πες «ναι» σε φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Το νερό έχει την ικανότητα να απομακρύνει από τα δόντια την πλάκα και τα βακτήρια, που με τη σειρά τους οδηγούν στο κιτρίνισμα. Μπορείς, λοιπόν, να εντάξεις στη διατροφή σου φρούτα, όπως το πορτοκάλι, και λαχανικά, όπως το αγγούρι και η ντομάτα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Χρησιμοποίησε έλαιο καρύδας

Μέχρι τώρα ίσως να ήξερες πως το λάδι καρύδας ωφελεί το δέρμα και τα μαλλιά. Ήρθε η ώρα να μάθεις πως λευκαίνει και τα δόντια. Τρίψε τα δόντια σου με έλαιο καρύδας και άσε το να δράσει περίπου για μισή ώρα. Έπειτα, βούρτσισε με οδοντόκρεμα τα δόντια σου και θα τα δεις πιο λαμπερά από ποτέ. Το λάδι καρύδας απομακρύνει τα βακτήρια και την πλάκα από τα δόντια.

Χρησιμοποίησε φλούδες φρούτων

Συγκεκριμένα, μπορείς να τρίψεις στα δόντια σου φλούδα μπανάνας, πορτοκαλιού ή λεμονιού και να δεις το σμάλτο των δοντιών σου να λάμπει ακόμα περισσότερο.

Ανάμειξε μαγειρική σόδα με οξυζενέ

Μια κουταλιά μαγειρικής σόδας με δύο κουταλιές οξυζενέ θα σου προσφέρουν το τέλειο μείγμα για να κάνεις ακόμα πιο λευκά τα δόντια σου. Με απαλές κινήσεις με τα δάχτυλα ή την οδοντόβουρτσά σου, τρίψε αυτήν την πάστα στα δόντια σου και ξέπλυνε καλά.

Το πλύσιμο των δοντιών είναι το παν

Όσα tricks κι αν δοκιμάσεις, αν δεν πλένεις τακτικά μετά από κάθε γεύμα τα δόντια σου, δε θα δεις αποτέλεσμα. Για μεγαλύτερη δράση, επίλεξε λευκαντικές οδοντόκρεμες.