ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Hercules Film Fund: Με τρεις ταινίες στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Hercules Film Fund: Με τρεις ταινίες στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Το Hercules Film Fund και η Rhea Films με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν τη συμμετοχή στην παραγωγή των ταινιών "Good Joe Bell", "Shadow In The Cloud" και "Bruised" που θα κάνουν πρεμιέρα στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Στο Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, κάνουν πρεμιέρα 50 ταινίες ενώ λόγω της πανδημίας υπάρχει ένας συνδυασμός κανονικών προβολών σε αίθουσα, ψηφιακών προβολών αλλά και drive-in προβολών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα πιο σημαντικά παγκοσμίως καθώς ανοίγει τις πόρτες της αμερικάνικης αγοράς.

Το "Good Joe Bell" του Reinaldo Marcus Green με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg και σεναριογράφους τους βραβευμένους με Όσκαρ (για το "Brokeback Mountain"), Larry McMurtry and Diana Ossana, είναι μια ταινία για τον σχολικό εκφοβισμό και τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχεται ένας έφηβος και την προσπάθεια του πατέρα του (Mark Wahlberg) να ανακαλύψει την αξία του παιδιού του.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν επίσης η Connie Britton (Friday Night Lights) και υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στο Forrest Gump, Gary Sinise.

Στο "Shadow in the cloud" η Chloë Grace Moretz είναι μια πιλότος στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και εκτελεί μια περιπετειώδη αποστολή προσπαθώντας να προειδοποιήσει του συντρόφους της για κάποιο επερχόμενο κίνδυνο. Η σκηνοθεσία είναι της Roseanne Liang.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Halle Berry πρωταγωνιστεί και πραγματοποιεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην ταινία "Bruised". Η υπόθεση αφορά μια ξεχασμένη αθλήτρια πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ) και μητέρα που έχει εγκαταλείψει το παιδί της, η οποία προσπαθεί να ξαναβρεί το πάθος της για τον αθλητισμό αλλά και να καλύψει το χαμένο χρόνο με τον 6χρονο γιο της.

Το Hercules Film Fund είναι ένα fund ειδικού σκοπού που διευθύνεται από τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση. Παραγωγός των ταινιών του Hercules Film Fund είναι η Rhea Films LLC, η οποία διοικείται από τον Terry Dougas και Jean-Luc De Fanti.

Ο κ. Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά της συμμετοχής σε ενός τέτοιου επιπέδου φεστιβάλ με τρεις ταινίες οι οποίες θίγουν κοινωνικά θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός σε συνδυασμό με την ομοφοβία, ο φυλετικός και κοινωνικός ρατσισμός αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών».

Ο κ.Terry Dougas προσέθεσε: «Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια από τις παραγωγές μας. Το γεγονός όμως ότι συνδέουμε το όνομά μας με το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Halle Berry είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό».

Μέχρι σήμερα, το HFF έχει χρηματοδοτήσει και συγχρηματοδοτήσει ταινίες όπως το «GOOD TIME» (σε σκηνοθεσία των αδελφών Safdie, με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson, επίσημη επιλογή για το Φεστιβάλ Καννών 2017), το «AMERICAN MADE» (πρωταγωνιστής ο Tom Cruise και σκηνοθεσία του Doug Liman), το «Unicorn Store» (με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Oscar Brie Larson), «Port Authority» (συμμετοχή στο φεστιβάλ των Καννών 2019) και το «SIMPLE FAVOR» (πρωταγωνίστριες οι Blake Lively και Anna Kendrick, σε σκηνοθεσία Paul Feig και παγκόσμια διανομή από Lionsgate).