ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρτιν Σκορσέζε: Ο λόγος που είναι θυμωμένος με τον «Ταξιτζή»!

Ρόμπερτ Ντε Νίρο
O Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Ταξιτζή του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Μάρτιν Σκορσέζε νιώθει απογοητεύμενος με τον εμβληματικό Ταξιτζή του.

Για πολλούς είναι η καλύτερη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε. Αλλά για τους περισσότερους είναι μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο λόγος για τον Ταξιτζή με πρωταγωνιστή τον Ρομπερτ Ντε Νίρο, για την οποία δύσκολα θα ακούσει κανείς αρνητική κουβέντα από κάποιον. Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με την Φραν Λίμποβιτς, ο ίδιος ο Σκορσέζε φαίνεται πως δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια μάλιστα, ο σκηνοθέτης εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος και απογοητευμένος με την τελική επεξεργασία της ταινίας.

Η Λίμποβιτς είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ για τον Σκορσέζε στο Netflix με τίτλο Pretend it’s A City.

Μιλώντας στους LA Times, ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης τής έχει αποκαλύψει πως είναι δυσαρεστημένος με το colour correction και συγκεκριμένα με το κόκκινο χρώμα στο φιλμ.

Όπως εξηγεί η Λίμποβιτς, σε κάθε του δουλειά ο Σκορσέζε περνάει ατελείωτες ώρες στο post production. «Σας εγγυώμαι ότι αν δεν τον σταματούσαν, ακόμα εκεί θα ήταν να συνεχίζει την επεξεργασία του Ταξιτζή. Είναι ακόμα θυμωμένος», είπε η Λίμποβιτς και πρόσθεσε: «Μου το είπε αμέτρητες φορές, "ξέρεις τι καταστρέφει τον Ταξιτζή; Το κόκκινο χρώμα. Το στούντιο δεν μου θα έδινε τα χρήματα που χρειάζονταν για να διορθώσω το κόκκινο χρώμα και για αυτό είναι απαίσιο". "Ξέρεις τι έχει γίνει λάθος με τον Ταξιτζή, Μάρτι; Τίποτα!"», ήταν η απάντηση της Λίμποβιτς και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί της.


O Ταξιτζής (Taxi Driver)

H ταινία κυκλοφόρησε στην Αμερική τον Αύγουστο του 1976. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται τον Τράβις Μπικλ, έναν απόστρατο που υπηρέτησε στον Πόλεμο του Βιετνάμ και πάσχει από κατάθλιψη. Για να καταπολεμήσει τις αϋπνίες του εργάζεται τα βράδια ως ταξιτζής. Στην ταινία, επίσης, εμφανίζονται και οι Τζόντι Φόστερ, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Σίμπιλ Σέπερντ. Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Το 1998 έλαβε την 52η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που θεσπίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, ενώ το 1994 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.