ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάθαμε πότε κυκλοφορεί ο τηλεοπτικός «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Δείτε την πρώτη εικόνα!

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών
Η σειρά θα μας μεταφέρει χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του Χόμπιτ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Η τηλεοπτική σειρά Lord of the Rings θα κυκλοφορήσει στο Amazon Prime Video το επόμενο έτος.

To Amazon έδωσε χθες στη δημοσιότητα, μέσω Instagram, την πρώτη φωτογραφία από την πολυαναμενόμενη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Οι φαν δεν έχουν παρά να ετοιμάζονται για την επιστροφή στη Μέση Γη καθώς τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν τελείωσαν και το ταξίδι ξεκινά του χρόνου και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Αυτό ανακοίνωσε χθες το στούντιο αποκαλύπτοντας έτσι την ημερομηνία της πρεμιέρας στο Amazon Prime Video. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η σειρά έχει αντιμετωπίσει αρκετές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, για το λόγο αυτό οι φίλοι του Άρχοντα χρειάζεται να κάνουν αρκετούς μήνες ακόμα υπομονή.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το Amazon δεν έχει αποκαλύψει τον επίσημο τίτλο της σειράς, όπερ σημαίνει ότι το Lord of the Rings, είναι προσωρινό.

Όπως και στην επική κινηματογραφική τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, τα γυρίσματα έγιναν στα επιβλητικά τοπία της Νέας Ζηλανδίας και το πρότζεκτ των Amazon Studios αποτελεί την ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή που σκοπό έχει να φτάσει και -γιατί όχι- να ξεπεράσει το επιτυχημένο Game of Thrones του ΗΒΟ. Θυμίζουμε ότι το κόστος της παραγωγής -για την πρώτη μόνο σεζόν- έχει αγγίξει τα 500 εκατομμύρια δολάρια ενώ το στούντιο έχει δώσει250 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η σειρά βασίζεται στο σύμπαν του Τόλκιν και εξελίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Χόμπιτ, μεταφέροντας τους θεατές στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης. Θα αποτελείται από οκτώ εβδομαδιαία επεισόδια, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί ανανεώθηκε ήδη και για δεύτερη σεζόν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συμφωνία κάνει λόγο για πέντε σεζόν τουλάχιστον, εκτινάζοντας το κόστος της παραγωγής στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Η σειρά θα ξεκινήσει σε μια εποχή σχετικής ειρήνης ακολουθώντας οικείους αλλά και άγνωστους χαρακτήρες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη μακρόχρονη επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη. «Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Όρεων της Ομίχλης, στα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των Ξωτικών στο Λίντον, κι από το μαγευτικό βασίλειο του Νούμενορ, στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη, αυτά τα Βασίλεια και οι χαρακτήρες θα χαράξουν μία κληρονομιά που θα ζει για πολλά χρόνια αφού θα έχουν φύγει», αναφέρεται στην επίσημη σύνοψη της σειράς.

Η Τζένιφερ Σάλκε, επικεφαλής των Amazon Studios δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της για το ταξίδι που θα κάνει ξανά το κοινό στη Μέση Γη, κάνοντας λόγο για ένα θαυμαστό όραμα που δεν έχουμε ξαναδεί.

Πρέπει να πούμε ότι καστ της σειράς έχει άρωμα Game of Thrones, καθώς συμμετέχουν οι Τζόζεφ Μόουλ (Μπέντζεν Σταρκ) και Ρόμπερτ Αραμάγιο (Νεντ Σταρκ). Παίζουν ακόμα οι Κιπ Τσάπμαν, Σίνθια Αντάι-Ρόμπινσον, Πίτερ Τέιτ, Τομ Μπατζ, Μόρφιντ Κλαρκ, Όγουεν Άρθουρ, κ.ά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.