ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι νέες ταινίες που έρχονται στα σινεμά από σήμερα

Το Καλοκαίρι του ’85
Το Καλοκαίρι του ’85 από σήμερα στους κινηματογράφους

Νέες ταινίες και σπουδαίες επανεκδόσεις για όλα τα γούστα.

Με πέντε νέες ταινίες και δύο αριστουργηματικές επανεκδόσεις (Νύχτα Πρεμιέρας του Τζον Κασαβέτης και Τα 44 Χτυπήματα, του Φρανσουά Τριφό) ξεκινά από σήμερα Πέμπτη η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Αυγούστου.

Δείτε αναλυτικά τις πρεμιέρες που μπορείτε να απολαύσετε από απόψε το βράδυ σε όλα τα ελληνικά σινεμά.

Ο Διάσημος Κλέφτης (Twist)

O Μάρτιν Όουεν μας παρουσιάζει την κλασσική ιστορία του Ντίκενς σε μία νέα, σύγχρονη και πολύ μοντέρνα εκδοχή. Στο καστ οι Μάικλ Κέιν και Ρίτα Όρα.

Ο Όλιβερ είναι ένας καλλιτέχνης που ζει στους σύγχρονους δρόμους του Λονδίνου. Μία τυχαία συνάντηση με μια συμμορία απατεώνων ωθεί τον Όλιβερ να ληστέψει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο. Η κλασσική ιστορία του Ντίκενς σε μία νέα, σύγχρονη και πολύ μοντέρνα εκδοχή.

Η Γεύση της Απιστίας (A Taste of Hunger)

Μια ταινία του Κρίστοφερ Μπόε με τους Κατρίν Γκρέις Ρόζενταλ, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου.

Ένα ζευγάρι θυσιάζει τα πάντα για να επιτύχει την υψηλότερη δυνατή αναγνώριση στον κόσμο της μαγειρικής - το αστέρι Michelin. Έρωτας. Πάθος. Ψέμα. Προδοσία. Είναι τα υλικά για την πιο γκουρμέ ιστορία αγάπης.

Το Καλοκαίρι του ’85 (Summer of 85)

Ο Φρανσουά Οζόν μας μεταφέρει πίσω, σε ένα καλοκαίρι του '85. Με τους Φελίξ Λεφέμπρ, Μπενζαμέν Βουαζέν, Φιλιπίν Βελζ.

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Μένει να δούμε αν το μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85.

Αδέρφια σε Σύγκρουση (Rams)

Δύο αδέρφια, που από πείσμα έχουν να μιλήσουν περισσότερα από 40 χρόνια, ζουν σε διπλανές φάρμες σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Αυστραλίας. Ο κόσμος τους αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά, από τα πρόβατά τους. Όταν μια ασθένεια προσβάλλει ένα κριάρι, ο φόβος απλώνεται σ’ όλη την περιοχή.

Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Σιμς. Πρωταγωνιστούν οι: Σαμ Νιλ, Μάικλ Κέιτον, Μιράντα Ρίτσαρντσον.

Οι Κουνιάδοι (Brothers in Law)

Ο Εδουάρδο και ο κουνιάδος του χρειάζονται επειγόντως χρήματα, μετά από μία αποτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία και απαγάγουν τον Μοδέστο, κουνιάδο της Αλίσια, της επιχειρηματία που τους προκάλεσε όλα τους τα προβλήματα. Το σημαντικότερο πρόβλημα; Η Αλίσια δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει.

Στο σκηνοθετικό τιμόνι ο Τόνιο Λόπεθ. Στην ταινία εμφανίζονται οι: Σοσέ Α. Τουρινιάν, Μιγκέλ Ντε Λίρα, Φεντερίκο Πέρες Ρέι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.