ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά το «Απέραντο Γαλάζιο» η Αμοργός πρωταγωνιστεί ξανά στη μεγάλη οθόνη – Σκηνές από τη νέα ταινία

Μετά το «Απέραντο Γαλάζιο» η Αμοργός πρωταγωνιστεί ξανά στη μεγάλη οθόνη – Σκηνές από τη νέα ταινία
Oι «Κυκλάδες» του Marc Fitoussi θα αποτελέσουν ωδή στη φυσική ομορφιά και το μοναδικό φως των Κυκλαδίτικων νησιών.
Newsbomb.gr

Μεγάλη ελληνο-γαλλο-βελγική κινηματογραφική παραγωγή έχει ως επίκεντρο το νησί του «Απέραντου Γαλάζιου» - Πρωταγωνίστρια η διάσημη ηθοποιός Κρίστιν Σκοτ Τόμας που έγινε παγκόσμια γνωστή από την ερμηνεία της στην οσκαρική ταινία «Ο Άγγλος ασθενής» - Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο του Newsbomb.gr από τα γυρίσματα στην πανέμορφη Αμοργό

Σε ένα απέραντο σκηνικό μετατράπηκε τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου η Αμοργός, για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ελληνο-γαλλο-βελγικής ταινίας «Κυκλάδες» (Cyclades), του Γάλλου σκηνοθέτη Marc Fitoussi με πρωταγωνίστρια τη διάσημη ηθοποιό, Κρίστιν Σκοτ Τόμας η οποία έγινε γνωστή από την συμμετοχή της σε μεγάλες διεθνής παραγωγές όπως: «Ο Άγγλος Ασθενής», «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία», «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα» και πολλές άλλες.

Επιπλέον στην ταινία συμμετέχει η ηθοποιός Laure Calamy βραβευμένη με βραβείο César και η Γαλλίδα, Olivia Cote. Από ελληνικής πλευράς γνωστό έχει γίνει το όνομα του ηθοποιού, Πάνου Κορώνη ο οποίος επίσης διαγράφει αξιόλογη καριέρα στο εξωτερικό.

Αρκετά χρόνια μετά μετά την εμβληματική ταινία του 1988 «Απέραντο Γαλάζιο» (Le Grand Bleu), σε σκηνοθεσία του Λυκ Μπεσόν που έκανε την Αμοργό γνωστή σε όλο τον κόσμο, οι «Κυκλάδες» του Marc Fitoussi (La Vie d'artiste 2007, Copacabana 2010, Trainee Day 2016, Selfie 2020) θα αποτελέσουν - σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά - ωδή στη φυσική ομορφιά και το μοναδικό φως των Κυκλαδίτικων νησιών.

Δείτε το βίντεο:

Να σημειωθεί ότι και το 2020, στην Αμοργό γυρίστηκε η γερμανική ταινία «Κόρες» (Töchter) σε σκηνοθεσία της Nana Neul που επανέφερε το νησί της Αμοργού στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόσο ο σκηνοθέτης όσο και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας μαγεμένοι από τα τοπία του νησιού κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ανέβασαν στο instagram τους φωτογραφίες από την Αμοργό διαφημίζοντας την χώρα μας στους χιλιάδες ακολούθους τους.

Δείτε στην gallery τις αναρτήσεις τους:

Αντιδήμαρχος της Αμοργού: «Έχουμε και άλλες προτάσεις για ταινίες»

Για τα γυρίσματα της ταινίας στο νησί, μίλησε στο Newsbomb.gr η αντιδήμαρχος της Αμοργού, κα. Καλλιόπη Δεσποτίδη η οποία μας ανέφερε: «Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν στις 4 Οκτωβρίου. Όπως γνωρίζετε, η Αμοργός έχει μπει για τα καλά στον κινηματογραφικό στίβο, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι συνεχώς μας έρχονται αιτήματα για κινηματογράφηση».

antidimarxos.jpg
H αντιδήμαρχος της Αμοργού, κα. Καλλιόπη Δεσποτίδη μίλησε στο Newsbomb.gr.

Και πρόσθεσε: «πρόκειται για μία σημαντική ευκαιρία προβολής της Αμοργού, ενώ παράλληλα θα τονωθεί και η off-season περίοδος, με την έλευση των συνεργείων. Τα γυρίσματα έγιναν σε πολλές περιοχές όπως το μοναστήρι, τον παραλιακό δρόμο, την παραλία Μαλτέζι, τα Θολάρια κ.α. Για το επόμενο διάστημα έχουμε και άλλες προτάσεις για ταινίες κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι τόσο οι ηθοποιοί, όσο ο σκηνοθέτης αλλά και όσοι δούλεψαν για την ταινία λάτρεψαν τον τόπο μας και μας είπαν ότι θέλουν να επιστρέψουν το επόμενο καλοκαίρι για διακοπές μαζί με τις οικογένειές τους».

Σε σχέση με τη φετινή τουριστική σεζόν η αντιδήμαρχος της Αμοργού, κα. Καλλιόπη Δεσποτίδη μας έκανε γνωστό ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή σεζόν για όλες τις Κυκλάδες και ακόμα και τώρα, τα sea jet που περνούν από το νησί είναι γεμάτα».

Η υπόθεση της ταινίας

Η υπόθεση της ταινίας "Κυκλάδες", αφορά στην τυχαία συνάντηση δύο γυναικών που υπήρξαν κοντινές φίλες στα χρόνια της εφηβείας τους. Με διαφορετικές κατευθύνσεις και βιώματα, οι δύο ώριμες πια γυναίκες, φαίνεται να έχουν καταλήξει σε διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή. Το ταξίδι τους στις Κυκλάδες και το εφηβικό τους όνειρο να επισκεφτούν τη χώρα και τα νησιά όπου γυρίστηκε το «Απέραντο Γαλάζιο», φαίνεται να φέρνει τελικά στην επιφάνεια μία αληθινή φιλία και μία εμπειρία που τις ταξιδεύει στην ανεμελιά της νιότης τους.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες από τα γυρίσματα της νέας ταινίας που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr:

Ελληνική εταιρεία παραγωγής

Να σημειωθεί ότι εταιρεία παραγωγής της ταινίας είναι η ελληνική Blonde S.A. με έδρα την Αθήνα η οποία διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στα οπτικοακουστικά. Η εταιρεία έχει διακριθεί σε εγχώριες και διεθνείς παραγωγές στην Ελλάδα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με τις πιο πρόσφατες, τις κινηματογραφικές ταινίες «Digger», που σάρωσε τα Βραβεία Ίρις 2021 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, «Monday», με πρωταγωνιστή τον Sebastian Stan, την ελληνική σειρά «Έτερος Εγώ» της Cosmote , αλλά και την εκτέλεση της ισραηλινής σειράς «Teheran» στην Αθήνα, η οποία έτυχε μεγάλης δημοσιότητας στο εξωτερικό αφού επιλέχθηκε από το πρόγραμμα της Apple TV για διεθνή προβολή και στην παρούσα φάση ετοιμάζονται τα γυρίσματα του επόμενου κύκλου επεισοδίων. Οι εταιρείες που ολοκληρώνουν τη συμπαραγωγή είναι η γαλλική Avenue B και η βελγική Scope.

Η ταινία «Κόρες» που γυρίστηκε το 2020

Η ταινία «Θυγατέρες» ή «Κόρες» που γυρίστηκε το 2020 στην Αμοργό, βασίζεται στο μπεστ σέλερ «Θυγατέρες» της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke. Ο γερμανικός Τύπος το έχει χαρακτηρίσει «συναρπαστικό road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο κωμικό και τόσο ευαίσθητο, που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα».

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Γερμανίδας σκηνοθέτη Nana Neul εκτός από την Αμοργό έκανε γυρίσματα στη Γερμανία και την Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η πολυβραβευμένη Alexandra Maria Lara (Control, Youth Without Youth, The Reader), αλλά και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος, μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.