ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κιάνου Ριβς: Μόλις μάθαμε γιατί δεν έπαιξε στο «Speed 2»

Κιάνου Ριβς
O Κιάνου Ριβς δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιδιά του Χόλιγουντ.
AP

Ο Κιάνου Ριβς και η Σάντρα Μπούλοκ ήταν οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Speed» του 1994.

Ο Κιάνου Ριβς εξήγησε γιατί δεν έπαιξε στο Speed 2 και επιτέλους μας έλυσε την απορία.

Θυμίζουμε ότι ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην ταινία Speed του 1994 στον ρόλο του Jack Traven, με την Σάντρα Μπούλοκ ως Annie Porter. Ωστόσο, αντίθετα με την συμπρωταγωνίστριά του, ο Ριβς αρνήθηκε να επιστρέψει για το σίκουελ που κυκλοφόρησε το 1997, με τίτλο Speed 2: Cruise Control.

Σε συνέντευξή του στο The Graham Norton Show, ο Κιάνου Ριβς αποκάλυψε τον λόγο που απέρριψε την πρόταση. «Ήθελα πραγματικά να δουλέψω ξανά με την Σάντρα Μπούλοκ, αγαπούσα τον χαρακτήρα του Jack Traven, αγαπούσα το Speed, αλλά ένα υπερωκεάνιο;».

«Δεν είχα τίποτα με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, αλλά εκείνο τον καιρό είχα την αίσθηση ότι αυτό δεν ήταν σωστό», πρόσθεσε.

Το Speed 2: Cruise Control κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον τίτλο Speed 2: Κρουαζιέρα με τον Κίνδυνο. Η ιστορία του σίκουελ ακολουθεί την Annie, που στην πρώτη ταινία ήταν όμηρος ενός βομβιστή στο λεωφορείο, που έπρεπε να τρέχει με συγκεκριμένη ταχύτητα για να μην ανατιναχθεί και η οποία τώρα βρίσκεται με τον αγαπημένο της Alex Shaw (Τζέισον Πάτρικ) σε μια υπέροχη κρουαζιέρα. Ο Alex είναι αστυνομικός και δεν μπορεί να αγνοήσει την παράξενη συμπεριφορά ενός ταξιδιώτη, του John Geiger (Γουίλεμ Νταφόε). Οι υποψίες του αποδεικνύονται σωστές καθώς ο Geiger είναι αυτός που δημιούργησε το σύστημα πληροφορικής του πλοίου αλλά στη συνέχεια απολύθηκε. Ο Geiger λοιπόν ακινητοποιεί το πλοίο, σκοτώνει τον καπετάνιο και «σπάει» τους κωδικούς στο σύστημα πληροφορικής καθορίζοντας μια υπερβολική ταχύτητα σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο. Ο Alex και η Annie προσπαθούν να τον σταματήσουν και να φέρουν το πλοίο με ασφάλεια στη στεριά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Λάκης Παπαδόπουλος από το Α έως το Ω

Η μετάλλαξη Όμικρον πολιορκεί την Ελλάδα - Φόβοι για πολλά περισσότερα κρούσματα και επικράτησή της

«Βαριά» πρόστιμα σε οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ