ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζόνι Ντεπ παρουσίασε την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής «Friends & Heroes»

Τζόνι Ντεπ
O Τζόνι Ντεπ μπροστά στα έργα του
Castle Fine Art

Ο Τζόνι Ντεπ τιμά στα έργα του καλλιτέχνες που γνωρίζει και τον έχουν επηρεάσει.

Τον Τζόνι Ντεπ τον έχουμε γνωρίσει ως διάσημο ηθοποιό και ως ταλαντούχο μουσικό της ροκ σκηνής. Τώρα ήρθε η στιγμή να τον θαυμάσουμε και ως ζωγράφο!

Για τον Τζόνι Ντεπ, πάντοτε υπήρχε η τέχνη. Πριν την υποκριτική και πριν τη μουσική, υπήρχε η ζωγραφική και το σχέδιο, ως σημαντικά στοιχεία της έκφρασης και της δημιουργίας του. Εκτός από δημιουργός, ο ίδιος είναι επίσης δεινός συλλέκτης και έχει στην κατοχή μια ιδιωτική συλλογή που περιλαμβάνει από Μπασκιά μέχρι Banksy.

Οι πρόσφατες συναυλίες του με τον Τζεφ Μπεκ και η μεγάλη αγάπη και αποδοχή που δέχτηκε από το κοινό, του έδωσαν την ώθηση να μοιραστεί με τον κόσμο και τα ζωγραφικά του έργα.

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του Τζόνι Ντεπ έχει τίτλο Friends & Heroes και εστιάζει σε ανθρώπους που γνωρίζει καλά και τον έχουν εμπνεύσει ως προσωπικότητα. Κάθε εικόνα είναι μια οικεία αντανάκλαση του χαρακτήρα τους στα μάτια του Ντεπ. Μια απεικόνιση του πώς του αποκαλύφθηκαν. Από τον αγαπημένο του φίλο και εμβληματικό κιθαρίστα των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς που ενέπνευσε το στιλ του στην ερμηνεία του Τζακ Σπάροου, μέχρι τον Μπομπ Ντίλαν, τον Αλ Πατσίνο, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Όπως σημειώνεται για τα έργα, ο Ντεπ έχει δημιουργήσει ένα δικό του πολυεπίπεδο εξπρεσιονιστικό ύφος. Οι νεοεξπρεσιονιστές καλλιτέχνες εγκαταλείπουν κάθε πρόθεση να μιμηθούν τη φύση και αντ' αυτού επιδιώκουν να εκφράσουν τη συναισθηματική τους εμπειρία στην τέχνη που επικεντρώνεται γύρω από τα συναισθήματα και τις εσωτερικές τους αναταραχές. Η νεοεξπρεσιονιστική τέχνη, όπως και η τέχνη του Ντεπ, χαρακτηρίζεται από έντονη υποκειμενικότητα, εφαρμογές υψηλής υφής χρωμάτων και άλλων υλικών, έντονα αντίθετα χρώματα και εικόνες που αφηγούνται μια ιστορία.

Δουλεύοντας από φωτογραφικές αναφορές, κάθε εικόνα στην πρώτη συλλογή του Τζόνι Ντεπ έχει απογυμνωθεί σε μια απλούστερη και εμβληματική απεικόνιση του θέματος, την οποία ο ο καλλιτέχνης ανέπτυξε στη συνέχεια και ενεργοποίησε με τις χαρακτηριστικές ελεύθερες ακμές του. Η τέχνη του Τζόνι Ντεπ ακροβατεί ανάμεσα στην «Pop Art» και την «Street Art». Οι αναγνωρίσιμες εικόνες ανθρώπων της pop culture αναδιατυπώνονται με ζωηρά, φωτεινά χρώματα και επικαλύπτονται με την ενέργεια και το πνεύμα της Street Art. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από εμβληματικές εικόνες μορφών των media που έχουν ξεπεράσει την απρόσωπη γραφική απλότητα της Pop Art. Είναι Pop Art με συναίσθημα.

Διαθέσιμο ως σύνολο τεσσάρων με πλαίσιο, κάθε έργο τέχνης συμπληρώνει τα άλλα χάρη στα ζωηρά χρώματα, τις εντυπωσιακές γραμμές και τις ανάγλυφες πινελιές τους.

Μιλώντας για τα έργα του, ο Τζόνι Ντεπ δηλώνει: «Πάντα χρησιμοποιούσα την τέχνη για να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να αναλογιστώ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εμένα, όπως η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και οι άνθρωποι που θαυμάζω. Οι πίνακές μου περιβάλλουν τη ζωή μου, αλλά τους κράτησα για τον εαυτό μου και μόνο. Κανείς δεν πρέπει να το κάνει αυτό και να περιορίζεται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα του Ντεπ προκάλεσαν τον ενδιαφέρον της πλατφόρμας Castle Fine Art και έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες μόνο ώρες σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Συγκεκριμένα, μέσα σε τρεις ώρες ο Τζόνι Ντεπ πούλησε 780 κομμάτια μέσω των 37 γκαλερί του Castle Fine Art και είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά τρία εκατομμύρια λίρες.

Δείτε τον κατάλογο της έκθεσης του Τζόνι Ντεπ, Friends & Heroes


Σχετικές ειδήσεις