ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Οι νέες ταινίες που βλέπουμε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου

Dungeons & Dragons
Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών
Feelgood Entertainment

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Ο Μάρτιος ρίχνει αυλαία φέρνοντας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες μια πληθώρα νέων ταινιών για όλα τα γούστα. Ξεχωρίζει η περιπέτεια Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών που ζωντανεύει το θρυλικό παιχνίδι RPG, όπως και το Ζλάταν, μια ταινία αφιερωμένη στον Σουηδό σούπερ σταρ των γηπέδων, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves)

Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα από απίστευτους τυχοδιώκτες αναλαμβάνουν την αποστολή επανάκτησης ενός χαμένου κειμηλίου, αλλά τα πράγματα θα στραβώσουν επικίνδυνα όταν πέσουν πάνω στους λάθος ανθρώπους. Η ταινία ζωντανεύει τον πλούσιο κόσμο και τον μοναδικό χαρακτήρα του θρυλικού παιχνιδιού RPG σε μια ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση περιπέτεια.

Πρωταγωνιστούν: Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ρέγκε-Ζαν Πέιτζ, Τζάστις Σμιθ, Σοφία Λίλις, Χιου Γκραντ.

Ζλάταν (I am Zlatan)

Η ταινία αφιερωμένη στη ζωή και την καριέρα του Σουηδού σούπερ σταρ των γηπέδων, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι γεγονός. Μια ιστορία ενηλικίωσης που αποτυπώνει το μεγάλωμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ένα ταραχώδες σουηδικό προάστιο. Με καταγωγή από Βαλκάνιους γονείς, το ποδόσφαιρο ήταν η λύτρωση του Ζλάταν, όπου το ιδιαίτερο ταλέντο και η αυτάρκειά του τον εκτίναξαν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, στην κορυφή του διεθνούς ποδοσφαίρου να παίζει για ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Μίλαν, η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ταινία προσφέρει μια συγκινητική, λεπτομερή ματιά στο σπίτι και την οικογενειακή του ζωή και τη σχέση του με το Ρόσενγκαρντ, τη συνοικία του Μάλμε, την οποία πάντα θα αποκαλεί σπίτι του. Δείχνει το πρώτο του μεγάλο ταξίδι, από το προάστιο στο κέντρο του Μάλμε με ποδήλατο, και αργότερα, στον υπόλοιπο κόσμο. Ταυτίζεται με το περιβάλλον του με το σλόγκαν «Άκου, αλλά μην ακούς»: Να δέχεσαι μια καλή συμβουλή, αλλά να μην αλλάξεις ποτέ το ποιος είσαι.

Anthropause

Ντοκιμαντέρ του Χρήστου Γόδα. Σε ένα νησί του Αιγαίου, στη Σύμη, οι άνθρωποι πιστεύουν στα θαύματα. Από εκεί ξεκινά η ταινία το 2018, για να εξερευνήσει τη σχέση του ανθρώπου με την πίστη και τη γνώση, το φυσικό και το μεταφυσικό. Η πίστη είναι κάτι προσωπικό και εσωτερικό. Η γνώση και η διαχείρισή της αφορά κοινωνία και πολίτες. Η κινηματογράφηση της άδειας Νέας Υόρκης το 2020 γεννά σκέψεις και ερωτήματα, που απρόβλεπτα, σχεδόν μεταφυσικά σμίγουν και αλληλοσυμπληρώνονται με το υλικό που γυρίστηκε, δύο χρόνια πριν.

Τα Οχτώ Βουνά (Le Otto Montagne)

Τα Οχτώ Βουνά είναι η ιστορία μιας φιλίας. Παιδιά που γίνονται άνδρες, που προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη των πατέρων του, αλλά που μέσα από τα μονοπάτια που παίρνουν τελικά πάντα επιστρέφουν σπίτι. Ο Πιέτρο είναι ένα παιδί από την πόλη, ο Μπρούνο είναι το τελευταίο παιδί ενός ξεχασμένου χωριού στο βουνό. Ενώ τα χρόνια περνούν, ο Μπρούνο παραμένει πιστός στο βουνό, ενώ ο Πιέτρο πηγαινοέρχεται. Οι συναντήσεις τους, τους μαθαίνουν την αγάπη και την απώλεια, τους θυμίζουν από πού έρχονται και αφήνουν το πεπρωμένο τους να ξετυλιχθεί, καθώς ο Πιέτρο και ο Μπρούνο ανακαλύπτουν τι σημαίνει να είναι αληθινοί φίλοι για πάντα.

Το βιβλίο του Πάολο Κονιέττι στο οποίο βασίζεται η ταινία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το Μπλε Καφτάνι (Le Bleu du Caftan)

Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Youssef. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίλ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.

Ο Άρχοντας των Μυρμηγκιών (Il Signore Delle Formiche)

Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του θεατρικού συγγραφέα, ποιητή και σκηνοθέτη Άλντο Μπραϊμπάντι που φυλακίστηκε άδικα το 1968.

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce)

Από την Ελλάδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πορνοσινεμά της Times Square τη δεκαετία του '70, ταινία αφηγείται την πολυτάραχη ζωή της Chelly Wilson, μιας χαρισματικής Ελληνοεβραίας που γλίτωσε τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα, μόνο και μόνο για να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία πάθους, επαναπροσδιορίζοντας τι πάει να πει ελληνική οικογένεια.


Διαβάστε επίσης

Έτερος Εγώ: Νέμεσις - H τιμωρία συναντά τη δικαίωση στο μεγάλο φινάλε

«Τα σινεμά μας, η πόλη μας»: Κάλεσμα στήριξης με δωρεάν προβολές σε Ιντεάλ, Άστορ, Ίριδα

Μόλις μάθαμε το αγαπημένο συγκρότημα του Κιάνου Ριβς

Άνιστον-Σάντλερ: Οι τραυματισμοί στο «Murder Mystery 2» και το χειρουργείο στο ισχίο