ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Το αστυνομικό θρίλερ του Τότσικα και η νέα ταινία της Marvel

Guardians of the Galaxy 3
Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3)
Feelgood

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Το αστυνομικό/ψυχολογικό θρίλερ του Θανάση Τότσικα, Saison Morte και η τρίτη ταινία Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3) με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών, ξεχωρίζουν στις νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας. Δείτε αναλυτικά τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στα ελληνικά σινεμά.

Saison Morte

O Θανάσης Τότσικας κάνει σκηνοθετικό ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη με ένα αστυνομικό θρίλερ γυρισμένο στη Μήλο.

Ένας άνδρας, ο Χρήστος καλεί την αστυνομία από το ξενοδοχείο Paradise που βρίσκεται σε μια ερημική, το χειμώνα, τοποθεσία του νησιού. Όταν φτάνει η αστυνομία, βρίσκει τον άνδρα τραυματισμένο, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δολοφονημένη και βίαια δολοφονημένο, επίσης, το συνάδελφο του άνδρα που τηλεφώνησε. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει τι έγινε στο ξενοδοχείο, πλην του Χρήστου, ο οποίος επιμένει να ζητάει, από το κρεβάτι του ιατρικού κέντρου που νοσηλεύεται, τη Νάντια, μια αναχωρήτρια από την Αθήνα, που ζούσε σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στο ξενοδοχείο.

Οι αστυνομικοί δεν βρίσκουν πουθενά τη Νάντια, άνοιξε η γη και την κατάπιε.
Η θέση του Χρήστου επιδεινώνεται, δεν υπάρχει κανείς να επιβεβαιώσει την ιστορία του. Οι αστυνομικοί τον πιέζουν κι εκείνος με την αίσθηση ότι η ιστορία που θα τους πει δεν θα τους πείσει και τελικά θα κατηγορήσουν εκείνον για όλα, ξεκινάει να αφηγείται στους δύο αστυνομικούς μια ιστορία στην οποία κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται κι όλα και όλοι αλλάζουν ρόλους και θέσεις μέχρι την τελική ανατροπή.

Το Saison Morte είναι μια ιστορία για την εξαπάτηση. Για την αφήγηση που εξαπατά, χειραγωγεί και κατευθύνει – ακόμα και μέχρι τέλους και το θεατή της ταινίας. Επιμέρους συναισθηματική θεματική της είναι η απληστία, ο θυμός, ο πόθος, ο έρωτας, η απογοήτευση και η προδοσία.

Πρωταγωνιστούν οι: Δημήτρης Λάλος, Ορέστης Τζιόβας, Τζένη Θεωνά, Θανάσης Ταταύλαλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάνος Βακούσης, Τόνια Σωτηροπούλου, Όλγα Δαμάνη. Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλης.

Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3)

Στη νέα ταινία των Marvel Studios, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν, η αγαπημένη μας παρέα με τους ασυμβίβαστους ήρωες, είναι λίγο διαφορετική. Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

Παίζουν: Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Μαρία Μπακάλοβα, κ.ά.

Η Βαλέρια Παντρεύεται (Valeria Is Getting Married)

Η ισραηλινή Μιχάλ Βίνικ κάνει τη φεστιβαλική έκπληξη με ένα καλοδουλεμένο δράμα δωματίου, το οποίο με κλιμακούμενη ένταση και με τη βοήθεια ενός εξαιρετικού σεναρίου αποκαλύπτει πόσο απέχει ακόμα η ισότητα των φύλων. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Meet The Neighbors στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Απλώς Υπέροχη (Just Super)

Για άλλη μια φορά το Σούπερ Λιοντάρι σώζει την πόλη! Κανείς δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα, εκτός από την εντεκάχρονη Χέντβιχ. Επειδή το Σούπερ Λιοντάρι είναι ο πατέρας της και μια μέρα θα πάρει εκείνη τη θέση του. Κι εκείνη η μέρα φτάνει νωρίτερα απ’ όσο περίμενε. Αλλά η Χέντβιχ, που δεν έχει ούτε ακροβατικές ούτε αθλητικές ικανότητες, φαντάζει πολύ αδέξια στον πατέρα της για να γίνει υπερηρωίδα, ο οποίος αποφασίζει να παραδώσει τη στολή στον ξάδερφό της. Η Χέντβιχ πρέπει τώρα να αντιδράσει γρήγορα για να αποδείξει ότι είναι μια υπερηρωίδα.

Με γρήγορο ρυθμό και χιούμορ, η ταινία περιγράφει την ιστορία μιας οικογένειας αξιολάτρευτων, πεισματάρηδων υπερηρώων που ζουν σε μια μικρή πόλη και κληρονομούν τις υπερδυνάμεις τους από γενιά σε γενιά.


Διαβάστε επίσης

Τιμοτέ Σαλαμέ και Ζεντάγια σώζουν το σύμπαν στο «Dune: Part 2»

Φεστιβάλ Καννών: Στον Μάικλ Ντάγκλας θα απονεμηθεί ο τιμητικός Χρυσός Φοίνικας

Ο Νίκολας Κέιτζ μόλις μας «έκαψε»: Έχει ανάμνηση από την κοιλιά της μητέρας του