ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπάνια έκδοση του White Album των Beatles πωλείται για καλό σκοπό

The Beatles
To διπλό άλμπουμ, με τίτλο "The Beatles", είχε το γνωστό του παρατσούκλι λόγω του ολόλευκου εξώφυλλου.
AP

Δωρεά στο British Heart Foundation σπάνια έκδοση του White Album των Beatles. Το ίδρυμα το έχει καταχωρίσει στον λογαριασμό του στο eBay για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ένα πρωτότυπο αντίτυπο του White Album των Beatles του 1968 αποκτήθηκε από ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που προωθεί την έρευνα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το British Heart Foundation (BHF) ανακοίνωσε ότι το άλμπουμ με τα πρωτότυπα ένθετα και μία αφίσα, παραδόθηκε στο παράρτημά του στο Σάτον Κόλντφιλντ.

Θεωρείται ότι είναι απίστευτα σπάνιο άλμπουμ, με ένα τυπογραφικός λάθος μοναδικό στην πρώτη έκδοση του δίσκου που κυκλοφόρησε μόνο σε 10.000 αντίγραφα. Το ίδρυμα το έχει καταχωρίσει στον λογαριασμό του στο eBay και οι προσφορές για την πώλησή του ξεκίνησαν από 999,99 αγγλικές λίρες, σύμφωνα με το BBC, φτάνοντας αυτή τη στιγμή τις 2,200 λίρες.

Beatles White Album


«Οι ειδικοί μας στη μουσική και τους δίσκους βινυλίου ενθουσιάστηκαν όταν αυτό το πολύτιμο, ιστορικό άλμπουμ αποκτήθηκε από το BHF» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πάλιερ από το ίδρυμα.

Παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε πριν από 50 χρόνια το άλμπουμ είναι «σε καλή κατάσταση», εξήγησε.

Το White Album, το ένατο άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος έχει επίσημo τίτλο The Beatles. Αναφέρεται συχνά ως το καλύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος και περιλαμβάνει 30 τραγούδια.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών στη σελίδα του British Heart Foundation στο eBay λήγει σήμερα το βράδυ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Οι Rolling Stones ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα «Σκαθάρια»

Μαρία Φαραντούρη: Η αποκάλυψη για τη συνάντηση και τα τραγούδια με τους Beatles