ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά με «Μικρή Γοργόνα», Πενέλοπε Κρουζ και Τζέραρντ Μπάτλερ

H Χάλι Μπέιλι είναι η Μικρή Γοργόνα
H Χάλι Μπέιλι είναι η Μικρή Γοργόνα
Disney

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 25 Μαΐου.

Η νέα live action ταινία της Disney, η αγαπημένη μας μικρή γοργόνα Άριελ, πρωταγωνιστεί στα σινεμά την τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Μαΐου. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ, παράληλλα, ψάχνει ένα μέσο διαφυγής στο Kandahar, ενώ η Πενέλοπε Κρουζ βρίσκεται «στα άκρα».

Η Μικρή Γοργόνα (The Little Mermaid)

Η αγαπημένη ιστορία της Άριελ, μιας όμορφης και ζωηρής νεαρής γοργόνας με δίψα για περιπέτεια. Η μικρότερη από τις κόρες του Βασιλιά Τρίτωνα και η πιο τολμηρή, η Άριελ λαχταράει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον γεμάτο ζωντάνια Πρίγκιπα Έρικ. Παρόλο που οι γοργόνες απαγορεύεται να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, η Άριελ πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα, η οποία της δίνει μια ευκαιρία να δει πως είναι η ζωή στη στεριά, αλλά τελικά βάζει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρομπ Μάρσαλ. Παίζουν οι: Χάλι Μπέιλι, Μελίσα ΜακΚάρθι, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζόνα Χάουερ-Κινγ, Νταβίντ Ντιγκς.

Στα Άκρα (On the Fringe)

Μια ταινία για την οικογένεια, την αγάπη και την αλληλεγγύη. Μια αντίστροφη μέτρηση για τρεις διαπλεκόμενους χαρακτήρες που προσπαθούν να μην καταρρεύσουν και να περάσουν 24 ζωτικές ώρες που θα αλλάξουν τη ζωή τους.

Ποια είναι η επίδραση του οικονομικού στρες στις προσωπικές σχέσεις και πώς η φιλία και η αλληλεγγύη μπορούν να μας βοηθήσουν στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής;
Ένας συναρπαστικός αγώνας ενάντια στο χρόνο, στο περιθώριο μιας μεγάλης πόλης.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Πενέλοπε Κρουζ.

Kandahar: Σημείο Διαφυγής (Kandahar)

Όταν η ταυτότητα ενός πράκτορα της CIA αποκαλύπτεται μαζί με την μυστική του αποστολή, θα δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να δραπετεύσει προτού τον εντοπίσουν οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του διερμηνέα του, ο οποίος μπορεί να έχασε τον γιο του από τους Ταλιμπάν, αλλά κατηγορεί τις δυτικές δυνάμεις για τη συνέχιση του αιματοκυλίσματος.

Από τον σκηνοθέτη των «Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» και «Greenland» και με πρωταγωνιστή τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Βο. Παίζουν οι: Τζέραρντ Μπάτλερ, Νέιβιντ Νέγκαμπαν, Αλί Φαζάλ, Μπαχαντόρ Φολάντι, Τράβις Φίμελ, Νίνα Τουσάντ-Γουάιτ.

Η Μέθοδος Kompromat (Kompromat)

Ο Gilles Lellouche πρωταγωνιστεί ως ο Ματιέ, ένας ασυνήθιστος και αφοσιωμένος διπλωμάτης που δέχεται μια απόσπαση στο Ιρκούτσκ ως επικεφαλής της Alliance Française της Σιβηρίας. Ελπίζει ότι η αλλαγή αυτή θα είναι καλή για την οικογένειά του και τον γάμο του... Σύντομα όμως οι επιλογές του τον φέρνουν σε αντίθεση με τις τοπικές αρχές. Ξαφνικά βρίσκεται κατηγορούμενος για ένα τρομερό έγκλημα, και πολύ σύντομα συνειδητοποιεί ότι κάποιος έχει κατασκευάσει μια υπόθεση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Φυλακισμένος και απομονωμένος, ο Ματιέ δεν έχει πού να στραφεί. Η υπεράσπιση του εαυτού του είναι αδύνατη, οι γαλλικές αρχές δεν μπορούν να τον βοηθήσουν. Μόνο μία επιλογή φαίνεται να υπάρχει... να προσπαθήσει μόνος του να δραπετεύσει.

Απίστευτο κι Ομως Αληθινό (Incroyable mais Vrai)

Ο Αλέν και η Μαρί μετακομίζουν σε ένα ήσυχο προάστιο. Στα έγκατα του νέου τους σπιτιού, βαθιά στο κελάρι, μια μυστηριώδης καταπακτή θα ανατρέψει τη ζωή τους.
Μια μοναδική, σπαρταριστή κωμωδία που αποκαλύπτει τις αναρίθμητες εκπλήξεις που κρύβονται στους πιο αδιάφορους χώρους, μέσα από ένα εξωφρενικό ταξίδι στο χρόνο!

Μπάσταρδα

Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια αφήνουν την πόλη για να ζήσουν κοινοβιακά σε ένα σπίτι στην εξοχή. Η επανεφεύρεση της ελληνικής οικογένειας με glitter, neon φώτα και πολλή ψυχή.

Μια ταινία του Νίκου Πάστρα. Παίζουν οι: Ναταλία Σουίφτ, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπανούσι, Γιώργος Μπουφίδης, Κατερίνα Νταλιάνη, Χρήστος Πούλος-Ρένεσης, Γιάννης Τομάζος.

Διαβάστε επίσης

Netflix: Το παρασκήνιο της συμφωνίας του «The Bachelor» - Έρχονται και άλλες παραγωγές

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε ταινία για το bullying - Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Τζεφ Μπρίτζες: Καλά νέα για τη μάχη του με τον καρκίνο - Στο «μέγεθος μπίλιας» ο όγκος